Název předmětu: Úvod do biologických technologií
Ústav: 319 - Ústav kvasné chemie a bioinženýrství
Přednášející: doc. Ing. J. Masák, CSc.
Zástupce: doc. Ing. A. Čejková, CSc.
Rozsah: 2/0/0 Zk
Kredit: 3
Povinné předcházející předměty: Biologie I, Biochemie
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty: Bioorganická chemie

 Anotace:

  1. Definice a význam pojmu biotechnologie
  2. Biologický činitel technologie
  3. Historický přehled významných biotechnologií
  4. Úvod do tradičních biotechnologických výrob (pivovarství, vinařství)
  5. Úvod do tradičních biotechnologických výrob (pivovarství, vinařství)
  6. Úvod do tradičních biotechnologických výrob (lihovarství, drožďárenství)
  7. Úvod do tradičních biotechnologických výrob (lihovarství, drožďárenství)
  8. Definice a úloha biochemického inženýrství
  9. Přehled zařízení a operací
  10. Manipulace s produktem
  11. Základy produkce primárních metabolitů
  12. Základy produkce primárních metabolitů
  13. Přehled produkce biofarmak Přehled produkce biofarmak
Literatura