Název předmětu: Laboratoř analýzy potravin
Ústav: 323 - Ústav chemie a analýzy potravin
Přednášející: Ing. J. Kohoutková, Ph.D.
Zástupce: Dr. Ing. V. Schulzová
Rozsah: 0/0/3 kz
Kredit: 2
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Úvodní instruktáž
  2. Stanovení mastných kyselin
  3. Stanovení dusíku v potravinách
  4. Stanovení obsahu redukujících sacharidů
  5. Stanovení tuku
  6. Stanovení minerálních látek
  7. Stanovení aniontů
  8. Stanovení škrobu
  9. Analýza lihovin
  10. Stanovení vitamínu C
  11. Stanovení jednotlivých (mono-, di-) sacharidů
  12. Sensorická analýza
  13. Závěrečný test
  14. Náhradní termíny
Literatura