Název předmětu: Základy logistiky v potravinářství
Ústav: 437 - Ústav ekonomiky a řízení chemického a potravinářského průmyslu
Přednášející: prof. Ing. I. Gros, CSc.
Zástupce: Ing. P. Hradecký
Rozsah: 2/0/0 Zk
Kredit: 3
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Logistika, vývoj, základní pojmy, logistický systém, logistický řetězec
  2. Logistické cíle firmy, služby zákazníkům, různá pojetí
  3. Logistické činnosti, náklady, kapitálové výdaje
  4. Struktura nákupního procesu, typy nákupních situací
  5. Operativní nákup, velikost objednávky, dodací cykly, termín vyřízení objednávky
  6. Řízení výroby, výrobní dávka, výrobní cyklus, vazba na úroveň služeb
  7. Operativní rozpis výrobních úkolů, metody
  8. Tlačné a tažné systémy řízení výroby
  9. Distribuce, distirbuční řetězce, jejich cíle
  10. Struktura distribučních řetězců, partneři v distribuci
  11. Logistické průřezové činnosti - přepravní a manipulační obaly, palety, kontejnery
  12. Logistické průřezové činnosti - skladovací systémy, technologie, řízení zásob ve skladech
  13. Logistické průřezové činnosti - přepravní systémy, výběr druhů dopravy, optimalizace
  14. Organizace logistiky v podniku
Literatura