Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Karel CejpekTituly: Ing. Dr.

Rok narození: 1967

Rozsah pracovního vztahu: 1

Přednášky v předmětech:

           Reakční mechanismy v chemii potravin


Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       Rok: 1990


Praxe od absolvování VŠ:
Od:
Do:


 
interní PGS, VŠCHT, FPBT
1991
1994


 
VŠCHT, FPBT
1995


Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Cejpek K., Velíšek J.: Preparation of glyoxal - glycine melanoidins. Melanoidins in Food and Health, COST OC 919.10, 1999. (Podíl: 50 %)

  2. Cejpek K., Valušek J., Velíšek J.: Reactions of Allyl Isothiocyanate with Ala, Gly and Several Peptides in Model Systems J. Agric. Food Chem. 48, 3560-3565, 2000 (Podíl: 33 %)

  3. Cejpek K., Jarrahová L., Velíšek J., Kubelka V.: Colour Development in Glyoxal - Valine Model System Czech. J. Food. Sci. 18, S.I., 63-64, 2000 (Podíl: 25 %)

  4. Cejpek K., Valušek J., Velíšek J., Kubelka V.: Coloured Secondary Products Formed in Amino Acid (Peptide) - ITC Systems Czech. J. Food. Sci. 18, S.I.,190-192, 2000 (Podíl: 25 %)

  5. J. Adamiec, J. Velíšek, K. Cejpek, J. Šavel: Minor Strecker degradation products of phenylalanine and phenylglycine Eur. Food Res. Technol. 212 (2), 135-140, 2001 (Podíl: 20 %)

  6. Ames J.N., Caemmerer B., Velisek J., Cejpek K., Obretenov C..: The nature of melanoidins and their investigation Melanoidins in Food and Health, Vol 1, Proc.COST 919.10, 2001,pp 13-29 (Podíl: 16 %)

  7. J. Adamiec, K. Cejpek, J.Rössner, J.Velíšek: Novel Strecker degradation products of tyrosine and dihydroxyphenylalanine Czech J. Food Sci. 19 (1), 13-18, 2001 (Podíl: 25 %)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:
Rok:
Doba:


 
Univ. of Reading, UK
1994
3 měs.


Vědecká hodnost: VŠCHT Praha
(1998)


DrSc.:
()


Habilitace:
()
Obor:


Jmenovací řízení:
()
Obor:


Počet citací v SCI:
Zahr.: 14
České: 2




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.