Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:
Jméno a příjmení: Miroslav Čeřovský | Tituly: Ing. Dr. |
|
Rozsah pracovního vztahu: 1 |
|
Přednášky v předmětech:
Technologie výroby hotových pokrmů
Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT | Rok: 1975
|
VŠCHT, FPBT, Katedra biochemie a mikrobiologie |
VÚ koncernu Konzervárny a lihovary |
VŠCHT, FPBT, Ústav konzervace potrav. a tech. masa |
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
- HACCP - nástroj řízení kvality v prvovýrobě? Sborník přednášek ze semináře Vstup ČR do EU a chov prasat, Průhonice (Podíl: 100 %)
-
Příručka správné hygienické a výrobní praxe při výrobě lahůdek Potravinářská komora ČR, 2002 (Podíl: 100 %)
-
Správná výrobní praxe a její význam pro výrobce potravin. Sborník přednášek XI. Mezinárodní konference Konzervárensko-potravinář (Podíl: 100 %)
-
Výroba hotových pokrmů a lahůdek in Kadlec P. a kol.: Technologie potravin I, Vysoká škola chemicko-tec (Podíl: 100 %)
-
Risk assessment of temperature histories in catering Chisa 2002 15tj International Congress of Chemical and Process Engenee (Podíl: 20 %)
-
Resistance of vegetative cells and ascospores of heat resistant mold Talaromyces avellaneus to high pressure treament in Proceedings of 15th International Congress of Chemical and Processing (Podíl: 20 %)
-
Systém kritických bodů v gastronomii (HACCP). České a slovenské odborné nakladatelství, Praha 2002, ISBN 80-902553-7 (Podíl: 20 %)
-
Zavádění systému kritických bodů v gastronomických provozech in Škopek, B., Voldřich, M.: a kolektiv autorů: Praktická příručka výr (Podíl: 10 %)
Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
- Systémy řízení zdravotní nezávadnosti při výrobě potravin, ve společném stravování a v prvovýrobě. Příprava koncepcí zavádění systému HACCP v uvedených oblastech. Školicí a konzultační aktivity. Spolupráce s MZe ČR a s Českou společností pro jakost. Výstupem aktivity je řada publikací, příruček, sylabů kurzů.
-
Vzdělávací činnost pro průmysl. Odborná garance řady mezinárodních konferencí "Konzervárenské dny" od r.1982. Odborný poradce Asociace výrobců lahůdek. Zpracování "Příručky správné hygienické a výrobní praxe při výrobě lahůdek" pro AVL.
-
Studium mléčné fermentace rostlinných substrátů. Využití startovacích kultur při mléčném kvašení zeleniny. Řízení procesu silážování pícnin.
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
File translated from
TEX
by
TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.