Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření
studijních plánů a návrh témat prací |
|
|
Vysoká škola |
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze |
|
Součást vysoké školy |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
|
Název
studijního programu |
Potravinářství a biotechnologie |
|
Název
studijního oboru |
Obecná mikrobiologie a biotechnologie |
|
Název
předmětu |
rozsah |
způsob zak. |
druh př. |
přednášející |
roč. |
|
|
Anorganická chemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Smrčková,
CSc. |
1 |
|
Matematika |
2/2/0 |
z,Zk |
P |
doc. RNDr. Klíč, CSc. |
1 |
|
Biologie I |
3/0/0 |
Zk |
P |
prof. MVDr. Benda,
DrSc. |
1 |
|
|
Základy
toxikologie a ekologie |
2/0/0 |
kz |
P |
doc. Ing. Kafka, CSc. |
1 |
|
Uživatelská
výpočetní technika |
1/2/0 |
kz |
P |
Ing. Pudil, CSc. |
1 |
|
|
Výživa a
výživová politika |
2/0/0 |
Zk |
P |
doc. Ing. Pánek, CSc. |
1 |
|
Zpracování
biologických informací |
0/6/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Bioorganická
chemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. RNDr. Staněk,
CSc. |
1 |
|
Podniková
ekonomika |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Grosová,
CSc. |
1 |
|
|
Bioinformatika |
0/2/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Laboratoř anorganické chemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
1 |
|
Bakalářský
projekt I |
0/8/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Biologie II |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. MVDr. Benda,
DrSc. |
1 |
|
Laboratoř
biologie |
0/0/2 |
kz |
P |
|
1 |
|
|
Legislativa a
management jakosti |
2/0/0 |
kz |
P |
doc. Ing. Kocourek,
CSc. |
1 |
|
|
Tělesná
výchova I |
0/2/0 |
z |
P |
|
1 |
|
Tělesná
výchova II |
0/2/0 |
z |
P |
|
1 |
|
Jazyk I |
0/2/0 |
z |
P |
|
1,2 |
|
Základní kurs |
40 hod. |
z |
P |
|
1-3 |
|
Základy biochemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
prof. RNDr. Kodíček,
CSc. |
2 |
|
Fyzikální chemie |
2/2/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Chuchvalec,
CSc. |
2 |
|
Základy
mikrobiologie |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. Ing. Demnerová,
CSc. |
2 |
|
|
Laboratoř bioorganické chemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
2 |
|
Exkurse |
40 hod. |
z |
P |
|
2 |
|
Bakalářský
projekt II |
0/5/0 |
kz |
P |
|
2 |
|
Základy bioekologie |
2/0/0 |
Zk |
P |
Ing. Siglová, Ph.D. |
2 |
|
|
Statistické
zpracování dat |
1/2/0 |
kz |
P |
Ing. Pudil, CSc. |
2 |
|
|
Laboratoř
základů biochemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
2 |
|
|
Potravinářské
a biotechnologické procesy |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Hasal, CSc. |
2 |
|
Úvod do
biologických technologií |
2/0/0 |
Zk |
P |
doc. Ing. Masák, CSc. |
2 |
|
|
Biologie
buňky |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. RNDr. Jirků,
DrSc. |
2 |
|
|
Laboratoř
fyzikální chemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
2 |
|
Bakalářský
projekt III |
0/8/0 |
kz |
P |
|
2 |
|
Metody v
mikrobiologické laboratoři |
2/0/0 |
kz |
P |
doc. RNDr. Pazlarová,
CSc. |
2 |
|
Tělesná
výchova I |
0/2/0 |
z |
P |
|
2 |
|
Tělesná
výchova II |
0/2/0 |
z |
P |
|
2 |
|
Jazyk II |
0/2/0 |
z |
P |
|
1,2 |
|
Separační
techniky v biotechnologiích |
2/0/0 |
Zk |
PV |
doc. Ing. Melzoch,
CSc. |
2 |
|
Imunochemické
techniky |
2/0/0 |
Zk |
PV |
doc. Ing. Fukal, CSc. |
2 |
|
Analýza potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
prof. Ing. Hajšlová,
CSc. |
3 |
|
Laboratoř
základů mikrobiologie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
|
Laboratoř analýzy potravin |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
Základy
molekulové genetiky |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. Ing. Ruml, CSc. |
3 |
|
Bakalářský
projekt IV |
0/7/0 |
kz |
P |
|
3 |
|
Laboratoř
potravinářských a biotechnologických procesů |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
Klinická
mikrobiologie |
2/0/0 |
Zk |
PV |
Ing. Ulbrich, Ph.D. |
3 |
|
Hygiena
potravinářských a biotechnologických výrob |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Dr. Ing. Macková |
3 |
|
Tradiční
biotechnologie |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
prof. Ing. Rychtera,
CSc. |
3 |
|
|
Mikrobiologie
mléka a mléčných výrobků |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
Dr. Ing. Chumchalová |
3 |
|
Bakalářský
projekt V |
0/7/0 |
kz |
P |
|
3 |
|
Mikrobiologické
zkoumání potravin |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. Ing. Demnerová,
CSc. |
3 |
|
|
Geneticky
modifikované organismy |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
prof. Ing. Demnerová,
CSc. |
3 |
|
Moderní
biotechnologie |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Ing. Masák, CSc. |
3 |
|
|
Seminář
bakalářské práce |
0/3/0 |
z |
P |
|
3 |
|
Bakalářská
práce |
0/0/8 |
z |
P |
|
3 |
|
Další
povinnosti / odb. praxe |
|
|
Odborná praxe 3 týdny |
|
Návrh témat
prací |
|
|
|
|
|
|
České pivo
jako fenomén světového pivovarství |
|
|
|
|
|
|
Studium
biodegradační aktivity termofilních bakterií |
|
|
|
Nežádoucí
mikroflóra kyselých potravin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|