Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření studijních plánů a návrh témat prací
Vysoká škola Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Součást vysoké školy Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Název studijního programu Potravinářství a biotechnologie
Název studijního oboru Obecná mikrobiologie a biotechnologie
Název předmětu rozsah způsob zak. druh př. přednášející roč.  
Anorganická chemie  2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Smrčková, CSc. 1
Matematika  2/2/0 z,Zk P doc. RNDr. Klíč, CSc. 1
Biologie I 3/0/0 Zk P prof. MVDr. Benda, DrSc. 1  
Základy toxikologie a ekologie 2/0/0 kz P doc. Ing. Kafka, CSc. 1
Uživatelská výpočetní technika 1/2/0 kz P Ing. Pudil, CSc. 1  
Výživa a výživová politika 2/0/0 Zk P doc. Ing. Pánek, CSc. 1
Zpracování biologických informací 0/6/0 kz P   1
Bioorganická chemie 2/1/0 z,Zk P doc. RNDr. Staněk, CSc. 1
Podniková ekonomika 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Grosová, CSc. 1  
Bioinformatika 0/2/0 kz P   1
Laboratoř anorganické chemie  0/0/3 kz P   1
Bakalářský projekt I 0/8/0 kz P   1
Biologie II 2/0/0 Zk P prof. MVDr. Benda, DrSc. 1
Laboratoř biologie 0/0/2 kz P   1  
Legislativa a management jakosti 2/0/0 kz P doc. Ing. Kocourek, CSc. 1  
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   1
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   1
Jazyk I 0/2/0 z P   1,2
Základní kurs 40 hod. z P   1-3
Základy biochemie  2/1/0 z,Zk P prof. RNDr. Kodíček, CSc. 2
Fyzikální chemie  2/2/0 z,Zk P doc. Ing. Chuchvalec, CSc. 2
Základy mikrobiologie 2/0/0 Zk P prof. Ing. Demnerová, CSc. 2  
Laboratoř bioorganické chemie  0/0/3 kz P   2
Exkurse 40 hod. z P   2
Bakalářský projekt II 0/5/0 kz P   2
Základy bioekologie  2/0/0 Zk P Ing. Siglová, Ph.D. 2  
Statistické zpracování dat 1/2/0 kz P Ing. Pudil, CSc. 2  
Laboratoř základů biochemie 0/0/3 kz P   2  
Potravinářské a biotechnologické procesy 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Hasal, CSc. 2
Úvod do biologických technologií 2/0/0 Zk P doc. Ing. Masák, CSc. 2  
Biologie buňky 2/0/0 Zk P prof. RNDr. Jirků, DrSc. 2  
Laboratoř fyzikální chemie 0/0/3 kz P   2
Bakalářský projekt III 0/8/0 kz P   2
Metody v mikrobiologické laboratoři 2/0/0 kz P doc. RNDr. Pazlarová, CSc. 2
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   2
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   2
Jazyk II 0/2/0 z P   1,2
Separační techniky v biotechnologiích 2/0/0 Zk PV doc. Ing. Melzoch, CSc. 2
Imunochemické techniky 2/0/0 Zk PV doc. Ing. Fukal, CSc. 2
Analýza potravin  2/1/0 z,Zk P prof. Ing. Hajšlová, CSc. 3
Laboratoř základů mikrobiologie 0/0/3 kz P   3  
Laboratoř analýzy potravin  0/0/3 kz P   3
Základy molekulové genetiky 2/0/0 Zk P prof. Ing. Ruml, CSc. 3
Bakalářský projekt IV 0/7/0 kz P   3
Laboratoř potravinářských a biotechnologických procesů 0/0/3 kz P   3
Klinická mikrobiologie 2/0/0 Zk PV Ing. Ulbrich, Ph.D. 3
Hygiena potravinářských a biotechnologických výrob 2/1/0 z,Zk PV doc. Dr. Ing. Macková 3
Tradiční biotechnologie 2/1/0 z,Zk PV prof. Ing. Rychtera, CSc. 3  
Mikrobiologie mléka a mléčných výrobků 2/1/0 z,Zk PV Dr. Ing. Chumchalová 3
Bakalářský projekt V 0/7/0 kz P   3
Mikrobiologické zkoumání potravin 2/0/0 Zk P prof. Ing. Demnerová, CSc. 3  
Geneticky modifikované organismy 2/1/0 z,Zk PV prof. Ing. Demnerová, CSc. 3
Moderní biotechnologie 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Masák, CSc. 3  
Seminář bakalářské práce 0/3/0 z P   3
Bakalářská práce 0/0/8 z P   3
Další povinnosti / odb. praxe  
Odborná praxe 3 týdny
Návrh témat prací          
České pivo jako fenomén světového pivovarství          
Studium biodegradační aktivity termofilních bakterií  
Nežádoucí mikroflóra kyselých potravin