Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření studijních plánů a návrh témat prací
Vysoká škola Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Součást vysoké školy Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Název studijního programu Potravinářství a biotechnologie
Název studijního oboru Potraviny a výživa
Název předmětu rozsah způsob zak. druh př. přednášející roč.
Anorganická chemie  2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Smrčková, CSc. 1
Matematika  2/2/0 z,Zk P doc. RNDr. Klíč, CSc. 1
Biologie I 3/0/0 Zk P prof. MVDr. Benda, DrSc. 1  
Základy toxikologie a ekologie 2/0/0 kz P doc. Ing. Kafka, CSc. 1
Uživatelská výpočetní technika 1/2/0 kz P Ing. Pudil, CSc. 1  
Výživa a výživová politika 2/0/0 Zk P doc. Ing. Pánek, CSc. 1
Zpracování potravinářských informací 0/6/0 kz P   1
Bioorganická chemie 2/1/0 z,Zk P doc. RNDr. Staněk, CSc. 1
Podniková ekonomika 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Grosová, CSc. 1  
Bioinformatika 0/2/0 kz P   1
Laboratoř anorganické chemie  0/0/3 kz P   1
Fyzika  2/1/0 z,Zk P doc. RNDr. Urbanová, CSc. 1
Laboratoř biologie 0/0/2 kz P   1  
Projekt I 0/6/0 kz P   1
Legislativa a management jakosti 2/0/0 kz PV doc. Ing. Kocourek, CSc. 1  
Technologie a biotechnologie potravin 2/0/0 kz PV prof. Ing. Kadlec, DrSc. 1
Přírodní látky jako suroviny 2/0/0 kz PV doc. Ing. Moravcová, CSc. 1  
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   1
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   1
Jazyk I 0/2/0 z P   1,2
Základní kurs 40 hod. z P   1 - 3
Základy biochemie  2/1/0 z,Zk P prof. RNDr. Kodíček, CSc. 2
Fyzikální chemie  2/2/0 z,Zk P doc. Ing. Chuchvalec, CSc. 2
Exkurse 40 hod. z P   2
Chemie potravin 2/1/0 z,Zk P prof. Ing. Velíšek, DrSc. 2  
Projekt II 0/6/0 kz P   2
Statistické zpracování dat 1/2/0 kz PV Ing. Pudil, CSc. 2  
Aplikovaná výpočetní technika 1/2/0 kz PV Ing. Pour, CSc. 2  
Vybrané kapitoly z organické chemie 2/1/0 kz PV doc. RNDr. Staněk, CSc. 2
Zbožíznalství v potravinářství 2/0/0 kz PV doc. Ing. Dostálová, CSc. 2  
Laboratoř bioorganické chemie  0/0/3 kz PV   2
Základy mikrobiologie 2/0/0 Zk P prof. Ing. Demnerová, CSc. 2  
Laboratoř základů biochemie 0/0/3 kz P   2  
Manažerská komunikace 0/2/0 kz P   2  
Laboratoř fyzikální chemie 0/0/3 kz P   2
Základy logistiky v potravinářství 2/0/0 kz P prof. Ing. Gros, CSc. 2
Projekt III 0/6/0 kz P   2
Potravinářské a biotechnologické procesy 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Hasal, CSc. 2
Chemická bezpečnost potravin 2/1/0 z,Zk PV prof. Ing. Hajšlová, CSc. 2  
Izolace a identifikace přírodních látek 2/1/0 z,Zk PV   2
Technologie přípravy stravy 2/0/0 Zk PV Ing. Houšová, CSc. 2
Expertiza potravin 1/1/0 z,Zk PV Dr. Ing. Schulzová 2
Rostlinné léky a tradiční medicína 2/0/0 Zk PV RNDr. Lapčík, CSc. 2
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   2
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   2
Jazyk II 0/2/0 z P   1,2
Analýza potravin  2/1/0 z,Zk P prof. Ing. Hajšlová, CSc. 3
Laboratoř základů mikrobiologie 0/0/3 kz P   3  
Laboratoř analýzy potravin  0/0/3 kz P   3
Nezávadnost potravin 2/0/0 Zk P prof. Ing. Demnerová, CSc. 3
Projekt IV 0/6/0 kz P   3
Principy úchovy potravin 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Voldřich, CSc. 3  
Laboratoř izolace a identifikace přírodních látek 0/0/6 kz PV   3
Marketing v potravinářství 2/0/0 Zk PV doc. Ing. Grosová, CSc. 3
Základy farmakologie 2/0/0 Zk PV pharm.Dr.  Buchar, CSc. 3  
Technologická zařízení ve stravovacích službách 2/1/0 z,Zk PV Ing. Houšová, CSc. 3
Toxikologie potravin 2/1/0 z,Zk PV prof. Ing. Slanina, Ph.D. 3  
Projekt V 0/3/0 kz P   3
Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy 3/0/0 kz PV doc. MUDr. Stránský, CSc. 3  
Mikrobiologické zkoumání potravin 2/0/0 Zk PV prof. Ing. Demnerová, CSc. 3  
Základy účetnictví   2/1/0 z,Zk PV Dr. Koutková 3  
Kvalita v laboratorní kontrole potravin 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Kocourek, CSc. 3
Systémy řízení jakosti a nezávadnosti ve výrobě potravin 2/1/0 z,Zk PV Ing. Cahlíková 3
Stereochemie a biologická aktivita 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Kniežo, CSc. 3
Dietologie 2/0/0 Zk PV doc. MUDr. Kužela, CSc. 3  
Speciální senzorická analýza 1/2/0 kz PV Dr. Ing. Panovská 3
Seminář chemického modelování 0/3/0 kz PV   3
Seminář bakalářské práce 0/3/0 z P   3
Bakalářská práce 0/0/8 z P   3
Další povinnosti / odb. praxe  
Odborná praxe 3 týdny
Návrh témat prací          
Sociologický průzkum obliby pokrmů v menzách  
Výživové zhodnocení pokrmů závodního stravování          
Syntéza analogu přírodní látky s předem zvolenými vybranými vlastnostmi