Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření
studijních plánů a návrh témat prací |
|
|
Vysoká škola |
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze |
|
Součást vysoké školy |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
|
Název
studijního programu |
Potravinářství a biotechnologie |
|
Název
studijního oboru |
Výroba a distribuce potravin |
|
Název
předmětu |
rozsah |
způsob zak. |
druh př. |
přednášející |
roč. |
|
Anorganická chemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Smrčková,
CSc. |
1 |
|
Matematika |
2/2/0 |
z,Zk |
P |
doc. RNDr. Klíč, CSc. |
1 |
|
Biologie I |
3/0/0 |
Zk |
P |
prof. MVDr. Benda,
DrSc. |
1 |
|
|
Základy
toxikologie a ekologie |
2/0/0 |
kz |
P |
doc. Ing. Kafka, CSc. |
1 |
|
Uživatelská
výpočetní technika |
1/2/0 |
kz |
P |
Ing. Pudil, CSc. |
1 |
|
|
Výživa a
výživová politika |
2/0/0 |
Zk |
P |
doc. Ing. Pánek, CSc. |
1 |
|
Zpracování
potravinářských informací |
0/6/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Bioorganická
chemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. RNDr. Staněk,
CSc. |
1 |
|
Podniková
ekonomika |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Grosová,
CSc. |
1 |
|
Bioinformatika |
0/2/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Laboratoř anorganické chemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
1 |
|
Fyzika |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. RNDr. Urbanová,
CSc. |
1 |
|
Legislativa a
management jakosti |
2/0/0 |
kz |
P |
doc. Ing. Kocourek,
CSc. |
1,2 |
|
Projekt I |
0/6/0 |
kz |
P |
|
1 |
|
Produkce
potravinářských surovin |
2/0/0 |
Zk |
PV |
Ing. Opatová |
1 |
|
Základy
logistiky v potravinářství |
2/0/0 |
Zk |
PV |
prof. Ing. Gros, CSc. |
2 |
|
Tělesná
výchova I |
0/2/0 |
z |
P |
|
1 |
|
Tělesná
výchova II |
0/2/0 |
z |
P |
|
1 |
|
Jazyk I |
0/2/0 |
z |
P |
|
1,2 |
|
Základní kurs |
40 hod. |
z |
P |
|
1 - 3 |
|
Základy biochemie |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
prof. RNDr. Kodíček,
CSc. |
2 |
|
Fyzikální chemie |
2/2/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Chuchvalec,
CSc. |
2 |
|
Exkurse |
40 hod. |
z |
P |
|
2 |
|
Chemie
potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
prof. Ing. Velíšek,
DrSc. |
2 |
|
Projekt II |
0/6/0 |
kz |
P |
|
2 |
|
Statistické
zpracování dat |
1/2/0 |
kz |
PV |
Ing. Pudil, CSc. |
2 |
|
Aplikovaná
výpočetní technika |
1/2/0 |
kz |
PV |
Ing. Pour, CSc. |
2 |
|
Distribuční
řetězce I |
2/1/0 |
kz |
PV |
doc. Ing. Voldřich,
CSc. |
2 |
|
Konstrukce
obalů I |
2/1/0 |
kz |
PV |
doc. Ing. Dobiáš,
CSc. |
2 |
|
Zbožíznalství
v potravinářství |
2/0/0 |
kz |
PV |
doc. Ing. Dostálová,
CSc. |
2 |
|
Laboratoř bioorganické chemie |
0/0/3 |
kz |
PV |
|
2 |
|
Základy
mikrobiologie |
2/0/0 |
Zk |
P |
prof. Ing. Demnerová,
CSc. |
2 |
|
Laboratoř
základů biochemie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
2 |
|
Potravinářské
a biotechnologické procesy |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Hasal, CSc. |
2 |
|
Projekt III |
0/6/0 |
kz |
P |
|
2 |
|
Manažerská
komunikace |
0/2/0 |
kz |
PV |
|
2 |
|
Základy
hygieny a sanitace |
0/2/0 |
kz |
PV |
|
2 |
|
Balení
potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Ing. Dobiáš,
CSc. |
2 |
|
Fyzikální
vlastnosti potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
Ing. Štětina, CSc. |
2 |
|
Systémy
řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti
ve výrobě potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
Ing. Cahlíková |
2,3 |
|
Tělesná
výchova I |
0/2/0 |
z |
P |
|
2 |
|
Tělesná
výchova II |
0/2/0 |
z |
P |
|
2 |
|
Jazyk II |
0/2/0 |
z |
P |
|
1,2 |
|
Analýza potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
prof. Ing. Hajšlová,
CSc. |
3 |
|
Laboratoř
základů mikrobiologie |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
Laboratoř analýzy potravin |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
Principy
úchovy potravin |
2/1/0 |
z,Zk |
P |
doc. Ing. Voldřich,
CSc. |
3 |
|
Laboratoř
potravinářských a biotechnologických procesů |
0/0/3 |
kz |
P |
|
3 |
|
Projekt IV |
0/6/0 |
kz |
P |
|
3 |
|
Technologie
sacharidů |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
prof. Ing. Bubník,
CSc. |
3 |
|
Fermentační
technologie |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Ing. Melzoch,
CSc. |
3 |
|
Nezávadnost
potravin |
2/0/0 |
Zk |
PV |
prof. Ing. Demnerová,
CSc. |
3 |
|
Marketing v
potravinářství |
2/0/0 |
Zk |
PV |
doc. Ing. Grosová,
CSc. |
3 |
|
Projekt V |
0/6/0 |
kz |
PV |
|
3 |
|
Řízení podnikových procesů |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
|
3 |
|
Distribuční řetězce II |
2/1/0 |
kz |
PV |
Ing. Cahlíková |
3 |
|
Konstrukce
obalů II |
1/2/0 |
kz |
PV |
doc. Ing. Dobiáš,
CSc. |
3 |
|
Základy účetnictví |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
Dr. Koutková |
3 |
|
Technologie
mléka a tuků |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Ing. Filip, CSc. |
3 |
|
Konzervárenství
a technologie masa |
2/1/0 |
z,Zk |
PV |
doc. Ing. Voldřich,
CSc. |
3 |
|
Speciální
senzorická analýza |
1/2/0 |
kz |
PV |
Dr. Ing. Panovská |
3 |
|
Audit dodavatele |
0/3/0 |
kz |
PV |
|
3 |
|
Seminář
bakalářské práce |
0/3/0 |
z |
P |
|
3 |
|
Bakalářská
práce |
0/0/8 |
z |
P |
|
3 |
|
Další
povinnosti / odb. praxe |
|
|
Odborná
praxe 3 týdny |
|
Návrh témat prací |
|
|
|
|
|
|
Separační
vlastnosti nanofiltračních membrán při dělení směsí sacharidů a soli |
|
|
|
Alkylestery mastných kyselin
řepkového oleje |
|
|
|
|
|
|
Specifické
požadavky na uplatnění systému kritických bodů v distribuci
potravin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|