Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření studijních plánů a návrh témat prací
Vysoká škola Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Součást vysoké školy Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Název studijního programu Potravinářství a biotechnologie
Název studijního oboru Výroba a distribuce potravin
Název předmětu rozsah způsob zak. druh př. přednášející roč.
Anorganická chemie  2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Smrčková, CSc. 1
Matematika  2/2/0 z,Zk P doc. RNDr. Klíč, CSc. 1
Biologie I 3/0/0 Zk P prof. MVDr. Benda, DrSc. 1  
Základy toxikologie a ekologie 2/0/0 kz P doc. Ing. Kafka, CSc. 1
Uživatelská výpočetní technika 1/2/0 kz P Ing. Pudil, CSc. 1  
Výživa a výživová politika 2/0/0 Zk P doc. Ing. Pánek, CSc. 1
Zpracování potravinářských informací 0/6/0 kz P   1
Bioorganická chemie 2/1/0 z,Zk P doc. RNDr. Staněk, CSc. 1
Podniková ekonomika 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Grosová, CSc. 1
Bioinformatika 0/2/0 kz P   1
Laboratoř anorganické chemie  0/0/3 kz P   1
Fyzika  2/1/0 z,Zk P doc. RNDr. Urbanová, CSc. 1
Legislativa a management jakosti 2/0/0 kz P doc. Ing. Kocourek, CSc. 1,2
Projekt I 0/6/0 kz P   1
Produkce potravinářských surovin 2/0/0 Zk PV Ing. Opatová 1
Základy logistiky v potravinářství 2/0/0 Zk PV prof. Ing. Gros, CSc. 2
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   1
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   1
Jazyk I 0/2/0 z P   1,2
Základní kurs 40 hod. z P   1 - 3
Základy biochemie  2/1/0 z,Zk P prof. RNDr. Kodíček, CSc. 2
Fyzikální chemie  2/2/0 z,Zk P doc. Ing. Chuchvalec, CSc. 2
Exkurse 40 hod. z P   2
Chemie potravin 2/1/0 z,Zk P prof. Ing. Velíšek, DrSc. 2
Projekt II 0/6/0 kz P   2
Statistické zpracování dat 1/2/0 kz PV Ing. Pudil, CSc. 2
Aplikovaná výpočetní technika 1/2/0 kz PV Ing. Pour, CSc. 2
Distribuční řetězce I 2/1/0 kz PV doc. Ing. Voldřich, CSc. 2
Konstrukce obalů I 2/1/0 kz PV doc. Ing. Dobiáš, CSc. 2
Zbožíznalství v potravinářství 2/0/0 kz PV doc. Ing. Dostálová, CSc. 2
Laboratoř bioorganické chemie  0/0/3 kz PV   2
Základy mikrobiologie 2/0/0 Zk P prof. Ing. Demnerová, CSc. 2
Laboratoř základů biochemie 0/0/3 kz P   2
Potravinářské a biotechnologické procesy 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Hasal, CSc. 2
Projekt III 0/6/0 kz P   2
Manažerská komunikace 0/2/0 kz PV   2
Základy hygieny a sanitace 0/2/0 kz PV   2
Balení potravin 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Dobiáš, CSc. 2
Fyzikální vlastnosti potravin 2/1/0 z,Zk PV Ing. Štětina, CSc. 2
Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti  ve výrobě potravin 2/1/0 z,Zk PV Ing. Cahlíková 2,3
Tělesná výchova I 0/2/0 z P   2
Tělesná výchova II 0/2/0 z P   2
Jazyk II 0/2/0 z P   1,2
Analýza potravin  2/1/0 z,Zk P prof. Ing. Hajšlová, CSc. 3
Laboratoř základů mikrobiologie 0/0/3 kz P   3
Laboratoř analýzy potravin  0/0/3 kz P   3
Principy úchovy potravin 2/1/0 z,Zk P doc. Ing. Voldřich, CSc. 3
Laboratoř potravinářských a biotechnologických procesů 0/0/3 kz P   3
Projekt IV 0/6/0 kz P   3
Technologie sacharidů 2/1/0 z,Zk PV prof. Ing. Bubník, CSc. 3
Fermentační technologie 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Melzoch, CSc. 3
Nezávadnost potravin 2/0/0 Zk PV prof. Ing. Demnerová, CSc. 3
Marketing v potravinářství 2/0/0 Zk PV doc. Ing. Grosová, CSc. 3
Projekt V 0/6/0 kz PV   3
Řízení podnikových procesů 2/1/0 z,Zk PV   3
Distribuční řetězce II 2/1/0 kz PV Ing. Cahlíková 3
Konstrukce obalů II 1/2/0 kz PV doc. Ing. Dobiáš, CSc. 3
Základy účetnictví  2/1/0 z,Zk PV Dr. Koutková 3
Technologie mléka a tuků 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Filip, CSc. 3
Konzervárenství a technologie masa 2/1/0 z,Zk PV doc. Ing. Voldřich, CSc. 3
Speciální senzorická analýza 1/2/0 kz PV Dr. Ing. Panovská 3
Audit dodavatele 0/3/0 kz PV   3
Seminář bakalářské práce 0/3/0 z P   3
Bakalářská práce 0/0/8 z P   3
Další povinnosti / odb. praxe  
Odborná praxe 3 týdny
Návrh témat prací          
Separační vlastnosti nanofiltračních membrán při dělení směsí sacharidů a soli  
Alkylestery mastných kyselin řepkového oleje          
Specifické požadavky na uplatnění systému kritických bodů v distribuci potravin