ZÁPIS č. 7/99

ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU FPBT

dne 9.4. 1999

 

Přítomni:     ing. Čeřovský, ing. Kefurtová, Doc. Kodíček, ing. Vydrová, ing. Štětina, ing. Valentová, J. Doležal

Omluveni:     ing. Čížková, ing. Dostálek

Hosté:     prof. Kadlec

 

Program a usnesení:

1.    AS FPBT schválil rozpočet neinvestičních prostředků FPBT na rok 1999.

2.    Ing. Vydrová přednesla připomínku k navrženému rozpočtu. Na základě požadavku hygienika musí ústav chemie a technologie sacharidů provést instalaci vzduchotechniky v laboratoři vedle “technologické haly fakulty”. Technologická hala uzavírá přirozené větrání laboratoře a proto zde musí být instalována klimatizace. Náklady by značně zatížily rozpočet ústavu, ačkoliv by je měla nést fakulta. AS akceptoval návrh prof. Kadlece, aby tato otázka byla řešena z úspor neinvestičních prostředků fakulty za rok 1998, které nebyly doposud přiděleny.

3.    AS FPBT schválil změnu pravidel pro rozdělení investičních prostředků fakulty mezi ústavy. Investiční prostředky budou rozděleny, stejně jako v případě neinvestičních prostředků, podle kalkulačního vzorce

0,2*celk.poč.zam.+0,4*(poč.zam.VŠ + poč.PGS)+0,4*(poč.stud. 3 až 5 roč. + poč.PGS)

4.    AS FPBT schválil rozpočet investičních prostředků FPBT na rok 1999.

5.    Rozdělení investičních a neinvestičních prostředků na výzkumné záměry fakulty bylo provedeno na základě podílu ústavů na jednotlivých VZ. Návrh pravidel pro rozdělení mzdových prostředků z VZ bude předložen na příštím kolegiu děkana.

6.    Ing. Valentová seznámila AS se stížností prof. Hajšlové na stravování v menze. Členové AS se s některými námitkami neztotožnily (od března jsou fronty v menze již pouze výjimečně, vázání dotace oběda na hlavní jídlo je součástí uzavřené smlouvy). U ing. Bruthansové je možno si zažádat o vydání kupónů pro stravování v restauracích, ale nárok na ně mají jen zaměstnanci, kteří se prokazatelně nemohou stravovat v závodní jídelně.

7.    Příští zasedání AS FPBT se bude konat v pátek 16. dubna 1999 ve 1300 v zasedací místnosti děkanátu FPBT.

 

 

 

V Praze dne       15.4.1999

 

 

 

 

zapsal J. Štětina