Zápis č. 12/99

ze zasedání Akademického senátu FPBT

dne 10.9. 1999

 

Přítomni: K.Daňková, Ing.Hynek, Ing. Chumchalová, Ing.Kvasnička, Doc. Kniežo, Ing.Valentová, Ing.Vydrová

 

Omluveni: Ing.Čížková, Ing.Nováková, J. Doležal, Ing. Strnad

 

Hosté: Prof. Ing. Pavel Kadlec, DrSc.

 

Program a usnesení:

 

1)      Informace děkana fakulty prof. Kadlece

a)      Čerpání mzdových prostředků: mzdové prostředky byly přiděleny VŠCHT v plné výši. Nyní budou vypláceny formou odměn. První odměny byly již přiděleny za měsíc srpen. Dále budou rozděleny úspory, které vznikly na jednotlivých ústavech. Akademický senát schvaluje nové pravidlo pro rozdělování odměn z těchto úspor: z celkové sumy uspořené ústavem bude odměněn vedoucí ústavu (dvojnásobkem průměru) a zbytek se rozdělí mezi zaměstnance.

b)      Poslední zpráva o problematice kolejí: VŠCHT by mohla dostat 2–3 bloky, Univerzita Karlova jeden a VŠE také jeden

c)      Do roku 2003 by měla být zahájena stavba nové budovy na Vítězném náměstí. Část budovy B bude vrácena VŠCHT.

d)      Přijímací řízení bylo letos poprvé dvoukolové, studenti byli přijímáni na 2 studijní programy již do prvního ročníku. Přestupy mezi studijními programy lze uskutečnit po ukončeném školním roce a budou zohledněny studijní výsledky. Mezi programy musí být zachován vyrovnaný stav.

e)      V příštím roce bude pro studenty, kteří ukončili bakalářské studium a chtějí pokračovat ve studiu magisterském, připraven písemný test, na základě kterého pak budou přijímáni ke studiu.

 

2)      Vystoupení Kateřiny Daňkové: mezi studenty se objevil názor, že škola nemá právo vyžadovat č. účtu. Ing. Caudrová vysvětlila, že toto opatření je nařízením kvestora školy.

 

3)      Informace Ing. Valentové:

a)      23. 9. se koná imatrikulace studentů prvního ročníku. Vzhledem k nepřítomnosti Ing.Valentové byl požádán Ing. Kvasnička, příp. Doc. Kniežo, aby se slavnosti zúčastnil jako zástupce AS.

b)      Vzhledem k blížící se volbě děkana je povinností senátu vyhlásit volby. AS se usnesl, že vyhlášení voleb provede koncem měsíce října.

 

 

 

 

Termín příštího zasedání AS FPBT : 24. 9. 1999 v zasedací místnosti děkanátu.

 

 

V Praze 10. 9. 1999

 

Zapsala: H.Vydrová