Zápis č. 2/00

ze zasedání Akademického senátu FPBT

dne 4.2. 2000

 

Přítomni: Ing.Čížková, Dr.Hynek, K.Daňková, Ing. Chumchalová, Ing.Nováková, Doc. Kniežo, Doc.Kvasnička, Ing.Strnad, Ing.Valentová, Ing.Vydrová, L.Žužálková

 

Hosté: Prof. Kadlec, Prof. Velíšek

 

 

Program a usnesení:

1)      Prof. Kadlec  se rozloučil se členy AS a poděkoval za spolupráci

 

2)      Zpráva ze zasedání AS VŠCHT: přednesl Doc. Kvasnička

 

3)      Prof. Velíšek:

Navrhl změnu v obsazení proděkanů – Prof. Králová bude ve funkci proděkanky pro pedagogickou činnost nahrazena Prof. Rauchem. AS projednal a schválil tuto změnu 4.2. 2000

 

4)      AS schvaluje složení komise pro výběrová řízení na obsazení míst akademických pracovníků a složení disciplinární komise FPBT.

 

5)      Konference rektorů a Rada vysokých škol se postavily proti přijetí novely Zákona o vysokých školách.

6)      Diskuse

a)      Kateřina Daňková opakovaně upozornila na problémy s komunikací mezi pedagogy a studenty, především na nemožnost posílat hromadné e-maily. Zástupci AS (Ing. Valentová a Doc. Kvasnička) budou o tomto problému jednat s Doc. Růžičkou.

b)      Dr. Hynek se ptal na osud odměn pro studenty, kteří pracovali ve volebních komisích. Odpověď: bude přiděleno mimořádné stipendium.

c)      Dr. Hynek: je možné, aby škola vydávala diplomy i v cizím jazyku? Odpověď Prof. Kadlece: fakulta není k tomu oprávněna, zájemce o diplom v cizím jazyku si jej musí nechat oficiálně přeložit.

 

 

 

Termín příštího zasedání AS FPBT : 25.2. 2000 ve 13,00 v zasedací místnosti děkanátu FPBT.

 

V Praze 11.2. 2000

 

Zapsala: H.Vydrová