F –
Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady |
||||||||||||
Název VŠ /
součásti |
VŠCHT |
FPBT |
||||||||||
Název SP |
Biochemie a biotechnologie |
|||||||||||
Jméno a
příjmení |
Jaroslav Čepička |
tituly |
Doc. Ing. CSc. |
|||||||||
Rok narození |
1940 |
rozsah prac. vztahu na VŠ |
|
do kdy |
|
|||||||
Přednášející |
ano |
školitel |
|
člen oborové
rady |
ano |
|||||||
Další
současní zaměstnavatelé |
typ prac. vztahu |
rozsah |
||||||||||
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. |
částečný úvazek |
60 h/měsíc |
||||||||||
Přednášky v
předmětech |
|
|||||||||||
Sladařství a pivovarství, Vinařství a výroba
nealko, Universita 3. věku |
||||||||||||
Údaje o
oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy |
||||||||||||
1962 - VŠCHT, FPT ¨- dokončení studia v oboru kvasná
chemie a technologie 1972 - VŠCHT, FPBT - obhajoba disertační práce . 1989 - VŠCHT - jmenování docentem 1994 - VŠCHT - habilitace v oboru technická
chemie 1963 – 1964 asistent 1964 - 1989 odborný asistent 1969 -
1972 Pivovar Staropramen (částečný souběžný úvazek) 1989 - 2002 docent 1990 - 1996 proděkan FPBT pro pedagogiku 1996 -
2002 VÚPS (částečný souběžný úvazek) 1997 - 2002 vedoucí ústavu KKCHB 2002 - 2004 výkonný ředitel Českého svazu pivovarů
a sladoven 2005 -
dosud vědecký tajemník Výzkumného ústavu pivovarsko sladařského |
||||||||||||
Přehled o
publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let |
||||||||||||
Čepička, J., Karabín, M.: Polyfenolové látky piva – přirozené antioxidanty, Chemické Listy, 2002, 96, s.90-95. Čepička, J., Dostálek, P., Karabín, M.: Chmel a pivní pěna. Chmelařská ročenka 2002,s.200-206, ISBN: 80-86576-06-X. Čepička, J., Dostálek, P., Karabín, M., Fiala, J., Hofta, P., Trefil, L.: Antioxidant Status of Hops and Hop Products. Brewing Science Group 4th Technical Meeting Bulletin, Porto, Portugalsko, 4. – 6. 9. 2002. Hofta, P., Dostálek, P., Čepička, J., Karabín, M., Brabcová, K.: Stanovení xanthohumolu v českých odrůdách chmele. XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr, 26. – 28. 5. 2003, ISBN 80-902671-6-5. Hofta, P.,
Dostálek,P., Karabín,
M., Brabcová,K., Čepička, J.: Beer - Source of Natural
Antioxidants, Determination
of Xanthohumol in the Czech Hop Varieties, 29th International Congress of European
Brewery Convention,
Dublin, Irsko, 17. - 22.5. 2003 (poster)
|
||||||||||||
Působení
v zahraničí
|
1976 -
Technická universita Budapešť 1982,84,85 - Humboldt Univesität zur Berlin 1992,93 - Manchester
Metropolitan University 1995 – Brunel University
of West London |
|||||||||||
|
||||||||||||
Obor
habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti |
Habilitační
řízení v oboru technická chemie |
řízení na VŠ |
||||||||||
1992 |
||||||||||||
ohlasy
publikací |
||||||||||||
Rok udělení
(doc.) |
1989 |
|
mezinár. |
tuzem. |
||||||||
Písemný
souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady
s působ. v SP v daném rozsahu |
|
|
|
|
||||||||
Datum |
16.8.2007 |
|||||||||||