F – Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady

Název VŠ / součásti

Chemicko-technologická v Praze

Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Název SP

Chemie a technologie potravin

Jméno a příjmení

Vladimír Filip

tituly

Doc. Ing. CSc.

Rok narození

1956

rozsah prac. vztahu na VŠ

40

do kdy

0508

Přednášející

ano

školitel

ano

člen oborové rady

TPotr

Další současní zaměstnavatelé

typ prac. vztahu

rozsah

 

 

 

Přednášky v předmětech

 

Chemie lipidů a technologie a technologie tuků

Údaje o oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy

1980 – VŠCHT FPBT

1980-1983 aspirantura VŠCHT

1985 – CSc. v oboru Chemie a technologie poživatin

1995 – habilitační řízení v oboru Chemie a technologie tuků  a detergentů

1983 - dosud Ústav technologie mléka a tuků

1997 – dosud, vedoucí téhož ústavu

Přehled o publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let

Filip V., Plocková M., Šmidrkal J., Řiháková Z. , Melzoch K., Schmidt Š.: Resveratrol and its antioxidant and antimicrobial effectiveness. Food Chemistry 83, 585-593 (2003). ISSN: 0308-8146

Kolouchová-Hanzlíková I., Melzoch K., Filip V., Šmidrkal J.: Rapid method for determination of resveratrol by HPLC with electrochemical and UV detection in wines. Food Chemistry 87, 151-158 (2003). ISSN: 0308-8146.

Šmidrkal J. Červenková R., Filip V.: Sorbitan esters, their preparation, analysis and properties. Eur.J.Lipid Sci.Technol., 106, 851-855 (2004). ISSN 1438-7697.

Bartošová E., Špičková Z., Pospíšilová O., Šmidrkal J., Filip V.: The Influence of Fatty Acids and their Derivatives on the Growth of Kluyveromyces, Saccharomyces, and Candida Species. Chimia 59, 732-734 (2005). ISSN 0009-4293.

Piska I., Zárubová M., Loužecký T., Karami H., Filip V.: Properties and crystallization of fat blends. J.of Food Eng., 77, 433-438 (2006).

Filip V., Zárubová M., Piska I., Šmidrkal J.: Fat blends on the base of structural triglycerides. Czech J.Food Sci.22, 76-79 (2004). ISSN 1212-1800.

Pokorná I., Filip V., Šmidrkal J.: Lipid oxidation in margarine emulsions. Czech J.Food Sci.22, 140-143 (2004). ISSN 1212-1800.

Zárubová M., Filip V., Šmidrkal J., Kůtek T., Piska I: The separation of triacylglycerols using unpolar and medium polar capillary columns. Czech J.Food Sci.22, 123-126 (2004). ISSN 1212-1800.

Bartošová E., Červenková R., Špičková Z., Šmidrkal J., Filip V., Plocková M.: Monoacylglycerols as food additives with antimicrobial properties. Czech J.Food Sci.22, 238-241 (2004). ISSN 1212-1800.

Prekop J., Červenková R., Bartošová E., Špičková Z., Šmidrkal J., Filip V., Plocková M.: Acylglycosides as future food preservatives. Czech J.Food Sci.22, 45-48 (2004). ISSN 1212-1800.

Kolouchová I., Melzoch K., Šmidrkal J., Filip V.: Obsah resveratrolu v zelenině a ovoci. Chem.Listy 99, 492-495 (2005). ISSN 0009-2770.

Působení v zahraničí

 

1988-1989 RWTH Aachen, SRN (10 měsíců)

Obor habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti

1985 – CSc. v oboru Chemie a technologie poživatin

1995 – habilitační řízení v oboru Chemie a technologie tuků  a detergentů

řízení na VŠ

VŠCHT

ohlasy publikací

Rok udělení (prof…)

 

 

mezinár.

tuzem.

Písemný souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP v daném rozsahu

 

 

44

8

Datum

10.7.2007