F –
Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady |
||||||||||||
Název VŠ /
součásti |
Chemicko-technologická v Praze |
Fakulta
potravinářské a biochemické technologie |
||||||||||
Název SP |
Chemie a technologie potravin |
|||||||||||
Jméno a
příjmení |
Vladimír Filip |
tituly |
Doc. Ing. CSc. |
|||||||||
Rok narození |
1956 |
rozsah prac.
vztahu na VŠ |
40 |
do kdy |
0508 |
|||||||
Přednášející |
ano |
školitel |
ano |
člen oborové
rady |
TPotr |
|||||||
Další
současní zaměstnavatelé |
typ prac.
vztahu |
rozsah |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
Přednášky v
předmětech |
|
|||||||||||
Chemie lipidů a technologie a technologie tuků |
||||||||||||
Údaje o
oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy |
||||||||||||
1980
– VŠCHT FPBT 1980-1983 aspirantura VŠCHT 1985
– CSc. v oboru Chemie a technologie poživatin 1995
– habilitační řízení v oboru Chemie a technologie tuků a detergentů 1983 - dosud Ústav technologie mléka a tuků 1997 – dosud, vedoucí téhož ústavu |
||||||||||||
Přehled o
publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let |
||||||||||||
Filip V., Plocková M., Šmidrkal J.,
Řiháková Z. , Melzoch K., Schmidt Š.: Resveratrol and its antioxidant and
antimicrobial effectiveness. Food Chemistry 83, 585-593 (2003). ISSN:
0308-8146 Kolouchová-Hanzlíková I., Melzoch K.,
Filip V., Šmidrkal J.: Rapid method for determination of resveratrol by HPLC
with electrochemical and UV detection in wines. Food Chemistry 87, 151-158
(2003). ISSN: 0308-8146. Šmidrkal J. Červenková R., Filip V.:
Sorbitan esters, their preparation, analysis and properties. Eur.J.Lipid
Sci.Technol., 106, 851-855 (2004). ISSN 1438-7697. Bartošová E., Špičková Z., Pospíšilová
O., Šmidrkal J., Filip V.: The Influence of Fatty Acids and their Derivatives
on the Growth of Kluyveromyces, Saccharomyces, and Candida Species. Chimia
59, 732-734 (2005). ISSN 0009-4293. Piska I., Zárubová M.,
Loužecký T., Karami H., Filip V.: Properties and crystallization of fat
blends. J.of Food Eng., 77, 433-438 (2006). Filip V., Zárubová
M., Piska I., Šmidrkal J.: Fat blends on the base of structural
triglycerides. Czech J.Food Sci.22,
76-79 (2004). ISSN 1212-1800. Pokorná I., Filip
V., Šmidrkal J.: Lipid oxidation in margarine emulsions. Czech J.Food Sci.22,
140-143 (2004). ISSN 1212-1800. Zárubová M., Filip
V., Šmidrkal J., Kůtek T., Piska I: The separation of triacylglycerols using unpolar
and medium polar capillary columns. Czech J.Food Sci.22, 123-126 (2004). ISSN
1212-1800. Bartošová E.,
Červenková R., Špičková Z., Šmidrkal J., Filip V., Plocková M.:
Monoacylglycerols as food additives with antimicrobial properties. Czech
J.Food Sci.22, 238-241 (2004). ISSN 1212-1800. Prekop J.,
Červenková R., Bartošová E., Špičková Z., Šmidrkal J., Filip V., Plocková M.:
Acylglycosides as future food preservatives. Czech J.Food Sci.22, 45-48
(2004). ISSN 1212-1800. Kolouchová
I., Melzoch K., Šmidrkal J., Filip V.: Obsah resveratrolu v zelenině a
ovoci. Chem.Listy 99, 492-495 (2005). ISSN 0009-2770. |
||||||||||||
Působení
v zahraničí
|
|
|||||||||||
1988-1989 RWTH Aachen, SRN (10 měsíců) |
||||||||||||
Obor
habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti |
1985 – CSc. v oboru
Chemie a technologie poživatin 1995 – habilitační řízení
v oboru Chemie a technologie tuků
a detergentů |
řízení na VŠ |
||||||||||
VŠCHT |
||||||||||||
ohlasy
publikací |
||||||||||||
Rok udělení
(prof…) |
|
|
mezinár. |
tuzem. |
||||||||
Písemný
souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP
v daném rozsahu |
|
|
44 |
8 |
||||||||
Datum |
10.7.2007 |
|||||||||||