F – Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady

Název VŠ / součásti

Chemicko-technologická v Praze

Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Název SP

Mikrobiologie

Jméno a příjmení

Milada Plocková

tituly

Doc. Ing. CSc.

Rok narození

1953

rozsah prac. vztahu na VŠ

40

do kdy

0810

Přednášející

ano

školitel

ano

člen oborové rady

ano

Další současní zaměstnavatelé

typ prac. vztahu

rozsah

 

 

 

Přednášky v předmětech

 

Mikrobiologie oboru

Údaje o oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy

1977 – VŠCHT FPBT

1983 -  CSc. v oboru Chemie a technologie poživatin

1998 -  habilitační řízení v oboru Chemie a technologie mléka

1977-1981 asistentka na ústavu technologie mléka a tuků FPBT VŠCHT v Praze

1981-1998 odborná asistentka tamtéž

1998 dosud docentka na tomtéž ústavu

Přehled o publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let

Filip V., Plocková M., Šmidrkal J., Řiháková Z., Melzoch K., Schmidt Š.: Resveratrol and its antioxidant and antimicrobial effectiveness. Food Chemistry 83 (4), 585-593 (2003) .

Giesová M., Chumchalová J., Plocková M.: Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and bacteriocin D10. Eur.Food Res.Technol. 218, 194-197 (2004) .

Plocková M., Chumchalová J., Giesová M., Boušková O.: Antifungal effectiveness of Lactobacillus rhamnosus VT1 at different temperatures. Adv.Food Sci . 26, 64-68 (2004).

Chumchalová J., Stiles J., Josephsen J., Plocková M.: Characterization and purification of acidocin CH5, a bacteriocin produced by Lactobacillus acidophilus CH5 J.Appl.Microbiol. 96, 1082-1089 (2004).

Krejčová O., Šviráková E., Dobiáš J., Plocková M.: Inhibition of Lactic Acid Bacteria and Bacillus sp. Growth in Cheese and Meat Products due to Effect of Polymer Packaging Film with Incorporated Nisin. Czech J.Food Sci 22, 320-322 (2004).

Kozáková D., Holubová J., Plocková M., Chumchalová J., Čurda L.: Impedance measurement of growth of lactic acid bacteria in the presence of nisin and lysozyme. Eur. Food Res. Technol.  221, 774-778 (2005).

Tůma Š., Vogensen F.K., Plocková M., Chumchalová J.: Isolation of antifungally active lactobacilli from Edam cheese. Acta Alimentaria, přijato  22.2.2007

Působení v zahraničí

Členka státní zkušební komise pro ukončení inženýrského studia ve studijním programu Potravinářství, STU Bratislava, Sk.

Členka Standing Committee on Dairy Science and Technology, IDF. Brussels, Belgium.

 

Obor habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti

1983 -  CSc. v oboru Chemie a technologie poživatin

1998 -  habilitační řízení v oboru Chemie a technologie mléka

řízení na VŠ

VŠCHT

ohlasy publikací

Rok udělení (prof…)

 

 

mezinár.

tuzem.

Písemný souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP v daném rozsahu

 

 

48

15

Datum

27.6.2007