F –
Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady |
||||||||||||
Název VŠ /
součásti |
Chemicko-technologická v Praze |
Fakulta
potravinářské a biochemické technologie |
||||||||||
Název SP |
Mikrobiologie |
|||||||||||
Jméno a
příjmení |
Milada Plocková |
tituly |
Doc. Ing. CSc. |
|||||||||
Rok narození |
1953 |
rozsah prac.
vztahu na VŠ |
40 |
do kdy |
0810 |
|||||||
Přednášející |
ano |
školitel |
ano |
člen oborové
rady |
ano |
|||||||
Další
současní zaměstnavatelé |
typ prac.
vztahu |
rozsah |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
Přednášky v
předmětech |
|
|||||||||||
Mikrobiologie oboru |
||||||||||||
Údaje o
oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy |
||||||||||||
1977
– VŠCHT FPBT 1983
- CSc. v oboru Chemie a
technologie poživatin 1998
- habilitační řízení v oboru
Chemie a technologie mléka 1977-1981
asistentka na ústavu technologie mléka a tuků FPBT VŠCHT v Praze 1981-1998
odborná asistentka tamtéž 1998
dosud docentka na tomtéž ústavu |
||||||||||||
Přehled o
publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let |
||||||||||||
Filip
V., Plocková M., Šmidrkal J.,
Řiháková Z., Melzoch K., Schmidt Š.: Resveratrol and its antioxidant and
antimicrobial effectiveness. Food Chemistry 83 (4), 585-593 (2003) . Giesová
M., Chumchalová J., Plocková M.:
Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and
bacteriocin D10. Eur.Food Res.Technol. 218, 194-197 (2004) . Plocková M., Chumchalová J., Giesová M., Boušková O.: Antifungal
effectiveness of Lactobacillus
rhamnosus VT1 at different temperatures. Adv.Food Sci . 26, 64-68 (2004). Chumchalová
J., Stiles J., Josephsen J., Plocková
M.: Characterization and purification of acidocin CH5, a bacteriocin produced
by Lactobacillus acidophilus CH5
J.Appl.Microbiol. 96, 1082-1089 (2004). Krejčová O., Šviráková E.,
Dobiáš J., Plocková M.: Inhibition
of Lactic Acid Bacteria and Bacillus sp.
Growth in Cheese and Meat Products due to Effect of Polymer Packaging Film
with Incorporated Nisin. Czech J.Food Sci 22, 320-322 (2004). Kozáková
D., Holubová J., Plocková M.,
Chumchalová J., Čurda L.: Impedance measurement of growth of lactic acid
bacteria in the presence of nisin and lysozyme. Eur. Food Res. Technol. 221, 774-778 (2005). Tůma Š., Vogensen F.K., Plocková M., Chumchalová J.: Isolation of antifungally active
lactobacilli from Edam cheese. Acta Alimentaria, přijato 22.2.2007 |
||||||||||||
Působení
v zahraničí
|
Členka státní zkušební komise pro ukončení
inženýrského studia ve studijním programu Potravinářství, STU Bratislava, Sk. Členka Standing Committee on Dairy Science and
Technology, IDF. Brussels, Belgium. |
|||||||||||
|
||||||||||||
Obor
habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti |
1983 - CSc. v oboru Chemie a technologie
poživatin 1998 - habilitační řízení v oboru Chemie a
technologie mléka |
řízení na VŠ |
||||||||||
VŠCHT |
||||||||||||
ohlasy
publikací |
||||||||||||
Rok udělení
(prof…) |
|
|
mezinár. |
tuzem. |
||||||||
Písemný
souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP
v daném rozsahu |
|
|
48 |
15 |
||||||||
Datum |
27.6.2007 |
|||||||||||