F –
Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady |
||||||||||||
Název VŠ /
součásti |
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze |
Fakulta
technologie ochrany prostředí |
||||||||||
Název SP |
Chemie
a technologie ochrany životního prostředí |
|||||||||||
Jméno a
příjmení |
Karel Melzoch |
tituly |
Doc. Ing. CSc. |
|||||||||
Rok narození |
1958 |
rozsah prac.
vztahu na VŠ |
40 |
do kdy |
1209 |
|||||||
Přednášející |
ne |
školitel |
ne |
člen oborové
rady |
ano |
|||||||
Další
současní zaměstnavatelé |
typ prac.
vztahu |
rozsah |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
Přednášky v
předmětech |
|
|||||||||||
|
||||||||||||
Údaje o
oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy |
||||||||||||
1982 – VŠCHT FPBT v oboru Kvasná chemie a
bioinženýrství 1989 – CSc. v oboru Kvasná chemie a
technologie 1997 – habilitační řízení v oboru
Biotechnologie 1984-1989 – odborný pracovník Ústavu kvasné chemie
a bioinženýrství 1989-1997 odborný asistent tamtéž 1998 – 2006 proděkan pro vědu a výzkum 2002 - vedoucí Ústavu kvasné chemie a
bioinženýrství 2006 – děkan Fakulty potravinářské a biochemické
technologie |
||||||||||||
Přehled o
publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let |
||||||||||||
Hyka P., Paulová L., Egger M.., Melzoch K.: A study of the physiological response of Pichia pastoris growing in a continuous culture to an induced stress
situation. Chimia 59 (10), 741 – 744, 2005, ISSN 0009- 4293. Sekavová B., Melzoch
K., Paulová L., Rychtera M.,: Application of flow cytometry to Saccharomyces cervisiae population analysis. Chimia 59 (10), 745 – 748,
2005, ISSN 0009-4293. Piterková L.,
Skarkeová M., Patáková P., Melzoch K.: Molecular characterization of
thermophilic and mesophilic Bacillus
species. WSEAS Tranactions on Biology and Biomedicine 3(1), 27 – 30,
2006, ISSN 1109-9518 Hábová V., Melzoch K., Rychtera M., Sekavová B.: Electrodialysis as a useful
technique for lactic acid separation from model solution and
fermentation broth. Desalination Chotěborská P., Palmarola-Adrados B.,
Galbe M., Zacchi G., Melzoch K.,
Rychtera M.: Processing of wheat bran to sugar solution. J. Food Eng.61
(4), 561-565, 2004. ISSN: 0260-8774 Kolouchová I., electrochemical and UV detection in
wines. Food Chemistry 87, 151-158, 2004, ISSN 0308-8146 Melzoch
K., Votruba J., Sekavová B.,
Piterková L., Rychtera M.: Thermophilic Bacteria Colony Growth and its
Consequences in the Food Industry. Czech J. Food Sci., 22(1), 1-8, 2004, ISSN
1212-1800. |
||||||||||||
Působení
v zahraničí
|
|
|||||||||||
1990 a 1993 –
vždy 6 měsíců University of Amsterdam, Holandsko 1996 3 měsíce INETI
Lisbon, Portugalsko |
||||||||||||
Obor
habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti |
Doc. - obor Biotechnologie 2007 CSc. - obor kvasná chemie a technologie 1989 |
řízení na VŠ |
||||||||||
VŠCHT Praha |
||||||||||||
ohlasy
publikací |
||||||||||||
Rok udělení
(prof…) |
|
Doc. - 2007 |
mezinár. |
tuzem. |
||||||||
Písemný
souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP
v daném rozsahu |
|
|
91 |
12 |
||||||||
Datum |
|
|||||||||||