F – Personální zabezpečení – přednášející, školitel nebo člen oborové rady

Název VŠ / součásti

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Fakulta technologie ochrany prostředí

Název SP

Chemie a technologie ochrany životního prostředí

Jméno a příjmení

Karel Melzoch

tituly

Doc. Ing. CSc.

Rok narození

1958

rozsah prac. vztahu na VŠ

40

do kdy

1209

Přednášející

ne

školitel

ne

člen oborové rady

ano

Další současní zaměstnavatelé

typ prac. vztahu

rozsah

 

 

 

Přednášky v předmětech

 

 

Údaje o oboru vzdělání na VŠ a o praxi od absolvování vysoké školy

1982 – VŠCHT FPBT v oboru Kvasná chemie a bioinženýrství

1989 – CSc. v oboru Kvasná chemie a technologie

1997 – habilitační řízení v oboru Biotechnologie

1984-1989 – odborný pracovník Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství

1989-1997 odborný asistent tamtéž

1998 – 2006 proděkan pro vědu a výzkum

2002 - vedoucí Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství

2006 – děkan Fakulty potravinářské a biochemické technologie

Přehled o publikační a další tvůrčí činnosti za posledních 5 let

Hyka P., Paulová L., Egger M.., Melzoch K.: A study of the physiological response of Pichia pastoris

growing in a continuous culture to an induced stress situation. Chimia 59 (10), 741 – 744, 2005, ISSN 0009-

4293.

Sekavová B., Melzoch K., Paulová L., Rychtera M.,: Application of flow cytometry to Saccharomyces

cervisiae population analysis. Chimia 59 (10), 745 – 748, 2005, ISSN 0009-4293.

Piterková L., Skarkeová M., Patáková P., Melzoch K.: Molecular characterization of thermophilic and

mesophilic Bacillus species. WSEAS Tranactions on Biology and Biomedicine 3(1), 27 – 30, 2006, ISSN

1109-9518

Hábová V., Melzoch K., Rychtera M., Sekavová B.: Electrodialysis as a useful technique for lactic acid

separation from model solution and fermentation broth. Desalination 162C, 361-372, 2004. ISSN: 0011-9164

Chotěborská P., Palmarola-Adrados B., Galbe M., Zacchi G., Melzoch K., Rychtera M.: Processing of wheat

bran to sugar solution. J. Food Eng.61 (4), 561-565, 2004. ISSN: 0260-8774

Kolouchová I., Melzoch K., Filip V., Šmidrkal J.: Rapid method for resveratrol determination by HPLC with

electrochemical and UV detection in wines. Food Chemistry 87, 151-158, 2004, ISSN 0308-8146

Melzoch K., Votruba J., Sekavová B., Piterková L., Rychtera M.: Thermophilic Bacteria Colony Growth and

its Consequences in the Food Industry. Czech J. Food Sci., 22(1), 1-8, 2004, ISSN 1212-1800.

Působení v zahraničí

 

1990    a 1993 – vždy 6 měsíců University of Amsterdam, Holandsko

1996 3 měsíce INETI Lisbon, Portugalsko

Obor habilitačního nebo jmenovacího řízení nebo udělení vědecké hodnosti

Doc. - obor Biotechnologie 2007

CSc. - obor kvasná chemie a technologie 1989

řízení na VŠ

VŠCHT Praha

ohlasy publikací

Rok udělení (prof…)

 

Doc. - 2007

mezinár.

tuzem.

Písemný souhlas přednáš., školitele, člena ob. rady s působ. v SP v daném rozsahu

 

 

91

12

Datum