Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
|
Jméno a
příjmení: Jaroslav Dobiáš |
Tituly: doc. Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Balení potravin
|
Absolvovaná
VŠ: VŠCHT Praha,
FPBT |
Rok: 1975 |
|
Praxe od absolvování VŠ: |
|
Od: |
|
Do: |
|
|
|
interní aspirantura VŠCHT Praha |
|
1975 |
|
1978 |
|
|
|
VŠCHT Praha |
|
1978 |
|
1986 |
|
|
|
VPÚ Praha |
|
1986 |
|
1990 |
|
|
|
VŠCHT Praha |
|
1990 |
|
2003 |
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Možnosti
aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku
imobilizace bioaktivních činidel .. projekt NAZV č. EP7263, 1996-2000 (Podíl:
40 %)
3.
Studium
přípravy a vlastností susceptorů projekt NAZV č. EP9177, 1999-2001 (Podíl: 40
%)
4.
Polymers
in food packaging Sborník TAPPI'S 7th European PLC Symposium, 15.-17.11.1999,
Praha (Podíl: 100 %)
5.
Active
packaging - immobilization of preservatives on/in polymer packaging materials
Sborník The 3rd European Symposium on Sous-Vide. Leuven, 1999,s.69-70 (Podíl:
50 %)
6.
Properties
of ionomer packaging films with linked bacteriocins Czech. J. Fd. Sci., Proc.
of Chem. React. in Fd. IV, Praha, 2000 (Podíl: 50 %)
7.
Changes
of polymer packaging materials during high pressure treatment. Proceedings of
15th CHISA Congress, Praha, 2002, P7.88 (Podíl: 50 %)
8.
Způsob
přípravy obalů s antimikrobiálními vlastnostmi. PV 2000-4302 (Podíl: 40 %)
9.
Kvasnička
F., Dobiáš J., Klaudisová-Chudáčková K.: Determination of Imazalil by on-line
coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis. Central
European Journal of Chemistry 1, 91–97 (2003) (Podíl 30%)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Vybudování
Nezávislé obalové laboratoře VŠCHT Praha, tj. akreditované zkušební laboratoře
č. 1316 certifikované pro zkoušení obalových prostředků z plastů, jemných
kovových obalů a dalších výrobků, určených pro přímý kontakt s potravinami.
·
Úspěšné
řešení projektu NAZV č. EP7263 Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování
skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na
obalový materiál"
·
Vytvoření
učebních textů pro předměty Balení potravin a Technologie zpracování ovoce a
zeleniny.
|
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
|
Rok: |
|
Doba: |
|
|
|
Zemědělská universita, Wageningen, Nizozemí |
|
1985 |
|
6 měsíců |
|
|
|
CEMAGREF Anthony, Francie |
|
1993 |
|
6 měsíců |
|
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
|
(1980) |
|
DrSc.: |
|
() |
|
Habilitace: VŠCHT Praha |
|
(1995) |
|
Obor: Konzervace potravin |
|
Jmenovací řízení: |
|
() |
|
Obor: |
|
Počet citací v SCI: |
|
Zahr.: 7 |
|
České: |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.