| Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření studijních plánů a návrh témat prací | |||||||
| Vysoká škola | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze | ||||||
| Součást vysoké školy | Fakulta potravinářské a biochemické technologie | ||||||
| Název studijního programu | Potravinářství a biotechnologie | ||||||
| Název studijního oboru | Obecná mikrobiologie a biotechnologie | ||||||
| Název předmětu | rozsah | způsob zak. | druh př. | přednášející | roč. | ||
| Anorganická chemie | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Smrčková, CSc. | 1 | ||
| Matematika | 2/2/0 | z,Zk | P | doc. RNDr. Klíč, CSc. | 1 | ||
| Biologie I | 3/0/0 | Zk | P | prof. MVDr. Benda, DrSc. | 1 | ||
| Základy toxikologie a ekologie | 2/0/0 | kz | P | doc. Ing. Kafka, CSc. | 1 | ||
| Uživatelská výpočetní technika | 1/2/0 | kz | P | Ing. Pudil, CSc. | 1 | ||
| Výživa a výživová politika | 2/0/0 | Zk | P | doc. Ing. Pánek, CSc. | 1 | ||
| Zpracování biologických informací | 0/6/0 | kz | P | 1 | |||
| Bioorganická chemie | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. RNDr. Staněk, CSc. | 1 | ||
| Podniková ekonomika | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Grosová, CSc. | 1 | ||
| Bioinformatika | 0/2/0 | kz | P | 1 | |||
| Laboratoř anorganické chemie | 0/0/3 | kz | P | 1 | |||
| Bakalářský projekt I | 0/8/0 | kz | P | 1 | |||
| Biologie II | 2/0/0 | Zk | P | prof. MVDr. Benda, DrSc. | 1 | ||
| Laboratoř biologie | 0/0/2 | kz | P | 1 | |||
| Legislativa a management jakosti | 2/0/0 | kz | P | doc. Ing. Kocourek, CSc. | 1 | ||
| Tělesná výchova I | 0/2/0 | z | P | 1 | |||
| Tělesná výchova II | 0/2/0 | z | P | 1 | |||
| Jazyk I | 0/2/0 | z | P | 1,2 | |||
| Základní kurs | 40 hod. | z | P | 1-3 | |||
| Základy biochemie | 2/1/0 | z,Zk | P | prof. RNDr. Kodíček, CSc. | 2 | ||
| Fyzikální chemie | 2/2/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Chuchvalec, CSc. | 2 | ||
| Základy mikrobiologie | 2/0/0 | Zk | P | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 2 | ||
| Laboratoř bioorganické chemie | 0/0/3 | kz | P | 2 | |||
| Exkurse | 40 hod. | z | P | 2 | |||
| Bakalářský projekt II | 0/5/0 | kz | P | 2 | |||
| Základy bioekologie | 2/0/0 | Zk | P | Ing. Siglová, Ph.D. | 2 | ||
| Statistické zpracování dat | 1/2/0 | kz | P | Ing. Pudil, CSc. | 2 | ||
| Laboratoř základů biochemie | 0/0/3 | kz | P | 2 | |||
| Potravinářské a biotechnologické procesy | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Hasal, CSc. | 2 | ||
| Úvod do biologických technologií | 2/0/0 | Zk | P | doc. Ing. Masák, CSc. | 2 | ||
| Biologie buňky | 2/0/0 | Zk | P | prof. RNDr. Jirků, DrSc. | 2 | ||
| Laboratoř fyzikální chemie | 0/0/3 | kz | P | 2 | |||
| Bakalářský projekt III | 0/8/0 | kz | P | 2 | |||
| Metody v mikrobiologické laboratoři | 2/0/0 | kz | P | doc. RNDr. Pazlarová, CSc. | 2 | ||
| Tělesná výchova I | 0/2/0 | z | P | 2 | |||
| Tělesná výchova II | 0/2/0 | z | P | 2 | |||
| Jazyk II | 0/2/0 | z | P | 1,2 | |||
| Separační techniky v biotechnologiích | 2/0/0 | Zk | PV | doc. Ing. Melzoch, CSc. | 2 | ||
| Imunochemické techniky | 2/0/0 | Zk | PV | doc. Ing. Fukal, CSc. | 2 | ||
| Analýza potravin | 2/1/0 | z,Zk | P | prof. Ing. Hajšlová, CSc. | 3 | ||
| Laboratoř základů mikrobiologie | 0/0/3 | kz | P | 3 | |||
| Laboratoř analýzy potravin | 0/0/3 | kz | P | 3 | |||
| Základy molekulové genetiky | 2/0/0 | Zk | P | prof. Ing. Ruml, CSc. | 3 | ||
| Bakalářský projekt IV | 0/7/0 | kz | P | 3 | |||
| Laboratoř potravinářských a biotechnologických procesů | 0/0/3 | kz | P | 3 | |||
| Klinická mikrobiologie | 2/0/0 | Zk | PV | Ing. Ulbrich, Ph.D. | 3 | ||
| Hygiena potravinářských a biotechnologických výrob | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Dr. Ing. Macková | 3 | ||
| Tradiční biotechnologie | 2/1/0 | z,Zk | PV | prof. Ing. Rychtera, CSc. | 3 | ||
| Mikrobiologie mléka a mléčných výrobků | 2/1/0 | z,Zk | PV | Dr. Ing. Chumchalová | 3 | ||
| Bakalářský projekt V | 0/7/0 | kz | P | 3 | |||
| Mikrobiologické zkoumání potravin | 2/0/0 | Zk | P | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 3 | ||
| Geneticky modifikované organismy | 2/1/0 | z,Zk | PV | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 3 | ||
| Moderní biotechnologie | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Ing. Masák, CSc. | 3 | ||
| Seminář bakalářské práce | 0/3/0 | z | P | 3 | |||
| Bakalářská práce | 0/0/8 | z | P | 3 | |||
| Další povinnosti / odb. praxe | |||||||
| Odborná praxe 3 týdny | |||||||
| Návrh témat prací | |||||||
| České pivo jako fenomén světového pivovarství | |||||||
| Studium biodegradační aktivity termofilních bakterií | |||||||
| Nežádoucí mikroflóra kyselých potravin | |||||||