| Da - Přehled předmětů nabízených k vytvoření studijních plánů a návrh témat prací | ||||||||||||
| Vysoká škola | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze | |||||||||||
| Součást vysoké školy | Fakulta potravinářské a biochemické technologie | |||||||||||
| Název studijního programu | Potravinářství a biotechnologie | |||||||||||
| Název studijního oboru | Potraviny a výživa | |||||||||||
| Název předmětu | rozsah | způsob zak. | druh př. | přednášející | roč. | |||||||
| Anorganická chemie | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Smrčková, CSc. | 1 | |||||||
| Matematika | 2/2/0 | z,Zk | P | doc. RNDr. Klíč, CSc. | 1 | |||||||
| Biologie I | 3/0/0 | Zk | P | prof. MVDr. Benda, DrSc. | 1 | |||||||
| Základy toxikologie a ekologie | 2/0/0 | kz | P | doc. Ing. Kafka, CSc. | 1 | |||||||
| Uživatelská výpočetní technika | 1/2/0 | kz | P | Ing. Pudil, CSc. | 1 | |||||||
| Výživa a výživová politika | 2/0/0 | Zk | P | doc. Ing. Pánek, CSc. | 1 | |||||||
| Zpracování potravinářských informací | 0/6/0 | kz | P | 1 | ||||||||
| Bioorganická chemie | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. RNDr. Staněk, CSc. | 1 | |||||||
| Podniková ekonomika | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Grosová, CSc. | 1 | |||||||
| Bioinformatika | 0/2/0 | kz | P | 1 | ||||||||
| Laboratoř anorganické chemie | 0/0/3 | kz | P | 1 | ||||||||
| Fyzika | 2/1/0 | z,Zk | P | doc. RNDr. Urbanová, CSc. | 1 | |||||||
| Laboratoř biologie | 0/0/2 | kz | P | 1 | ||||||||
| Projekt I | 0/6/0 | kz | P | 1 | ||||||||
| Legislativa a management jakosti | 2/0/0 | kz | PV | doc. Ing. Kocourek, CSc. | 1 | |||||||
| Technologie a biotechnologie potravin | 2/0/0 | kz | PV | prof. Ing. Kadlec, DrSc. | 1 | |||||||
| Přírodní látky jako suroviny | 2/0/0 | kz | PV | doc. Ing. Moravcová, CSc. | 1 | |||||||
| Tělesná výchova I | 0/2/0 | z | P | 1 | ||||||||
| Tělesná výchova II | 0/2/0 | z | P | 1 | ||||||||
| Jazyk I | 0/2/0 | z | P | 1,2 | ||||||||
| Základní kurs | 40 hod. | z | P | 1 - 3 | ||||||||
| Základy biochemie | 2/1/0 | z,Zk | P | prof. RNDr. Kodíček, CSc. | 2 | |||||||
| Fyzikální chemie | 2/2/0 | z,Zk | P | doc. Ing. Chuchvalec, CSc. | 2 | |||||||
| Exkurse | 40 hod. | z | P | 2 | ||||||||
| Chemie potravin | 2/1/0 | z,Zk | P | prof. Ing. Velíšek, DrSc. | 2 | |||||||
| Projekt II | 0/6/0 | kz | P | 2 | ||||||||
| Statistické zpracování dat | 1/2/0 | kz | PV | Ing. Pudil, CSc. | 2 | |||||||
| Aplikovaná výpočetní technika | 1/2/0 | kz | PV | Ing. Pour, CSc. | 2 | |||||||
| Vybrané kapitoly z organické chemie | 2/1/0 | kz | PV | doc. RNDr. Staněk, CSc. | 2 | |||||||
| Zbožíznalství v potravinářství | 2/0/0 | kz | PV | doc. Ing. Dostálová, CSc. | 2 | |||||||
| Laboratoř bioorganické chemie | 0/0/3 | kz | PV | 2 | ||||||||
| Základy mikrobiologie | 2/0/0 | Zk | P | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 2 | |||||||
| Laboratoř základů biochemie | 0/0/3 | kz | P | 2 | ||||||||
| Manažerská komunikace | 0/2/0 | kz | P | 2 | ||||||||
| Laboratoř fyzikální chemie | 0/0/3 | kz | P | 2 | ||||||||
| Základy logistiky v potravinářství | 2/0/0 | kz | P | prof. Ing. Gros, CSc. | 2 | |||||||
| Projekt III | 0/6/0 | kz | P | 2 | ||||||||
| Potravinářské a biotechnologické procesy | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Ing. Hasal, CSc. | 2 | |||||||
| Chemická bezpečnost potravin | 2/1/0 | z,Zk | PV | prof. Ing. Hajšlová, CSc. | 2 | |||||||
| Izolace a identifikace přírodních látek | 2/1/0 | z,Zk | PV | 2 | ||||||||
| Technologie přípravy stravy | 2/0/0 | Zk | PV | Ing. Houšová, CSc. | 2 | |||||||
| Expertiza potravin | 1/1/0 | z,Zk | PV | Dr. Ing. Schulzová | 2 | |||||||
| Rostlinné léky a tradiční medicína | 2/0/0 | Zk | PV | RNDr. Lapčík, CSc. | 2 | |||||||
| Tělesná výchova I | 0/2/0 | z | P | 2 | ||||||||
| Tělesná výchova II | 0/2/0 | z | P | 2 | ||||||||
| Jazyk II | 0/2/0 | z | P | 1,2 | ||||||||
| Analýza potravin | 2/1/0 | z,Zk | P | prof. Ing. Hajšlová, CSc. | 3 | |||||||
| Laboratoř základů mikrobiologie | 0/0/3 | kz | P | 3 | ||||||||
| Laboratoř analýzy potravin | 0/0/3 | kz | P | 3 | ||||||||
| Nezávadnost potravin | 2/0/0 | Zk | P | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 3 | |||||||
| Projekt IV | 0/6/0 | kz | P | 3 | ||||||||
| Principy úchovy potravin | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Ing. Voldřich, CSc. | 3 | |||||||
| Laboratoř izolace a identifikace přírodních látek | 0/0/6 | kz | PV | 3 | ||||||||
| Marketing v potravinářství | 2/0/0 | Zk | PV | doc. Ing. Grosová, CSc. | 3 | |||||||
| Základy farmakologie | 2/0/0 | Zk | PV | pharm.Dr. Buchar, CSc. | 3 | |||||||
| Technologická zařízení ve stravovacích službách | 2/1/0 | z,Zk | PV | Ing. Houšová, CSc. | 3 | |||||||
| Toxikologie potravin | 2/1/0 | z,Zk | PV | prof. Ing. Slanina, Ph.D. | 3 | |||||||
| Projekt V | 0/3/0 | kz | P | 3 | ||||||||
| Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy | 3/0/0 | kz | PV | doc. MUDr. Stránský, CSc. | 3 | |||||||
| Mikrobiologické zkoumání potravin | 2/0/0 | Zk | PV | prof. Ing. Demnerová, CSc. | 3 | |||||||
| Základy účetnictví | 2/1/0 | z,Zk | PV | Dr. Koutková | 3 | |||||||
| Kvalita v laboratorní kontrole potravin | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Ing. Kocourek, CSc. | 3 | |||||||
| Systémy řízení jakosti a nezávadnosti ve výrobě potravin | 2/1/0 | z,Zk | PV | Ing. Cahlíková | 3 | |||||||
| Stereochemie a biologická aktivita | 2/1/0 | z,Zk | PV | doc. Ing. Kniežo, CSc. | 3 | |||||||
| Dietologie | 2/0/0 | Zk | PV | doc. MUDr. Kužela, CSc. | 3 | |||||||
| Speciální senzorická analýza | 1/2/0 | kz | PV | Dr. Ing. Panovská | 3 | |||||||
| Seminář chemického modelování | 0/3/0 | kz | PV | 3 | ||||||||
| Seminář bakalářské práce | 0/3/0 | z | P | 3 | ||||||||
| Bakalářská práce | 0/0/8 | z | P | 3 | ||||||||
| Další povinnosti / odb. praxe | ||||||||||||
| Odborná praxe 3 týdny | ||||||||||||
| Návrh témat prací | ||||||||||||
| Sociologický průzkum obliby pokrmů v menzách | ||||||||||||
| Výživové zhodnocení pokrmů závodního stravování | ||||||||||||
| Syntéza analogu přírodní látky s předem zvolenými vybranými vlastnostmi | ||||||||||||