Seznam plakátových sdělení:

 

A.      Syrové mléko

1.  Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic českého strakatého a holštýnského plemene.
Falta D., Polák O., Chládek G. (Ústav chovu a šlechtění zvířat, Mendelova univerzita v Brně)

2.  Zloženie mlieka a mastných kyselín mliečneho tuku dojníc v pastevnom a organickom farmárstve.  Kirchnerová1 K., Foltys1 V., Špička2 J.
(1Centrum výskumu živočíšnej výroby Nitra, 2Jihočeská univerzita, České Budějovice)

3.  Srovnání vybraných parametrů kozího mléka a sýrů u farmy z konvenčního a ekologického zemědělství.
Konečná H.
, Strnadová D., Šustová K. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

4.  Obsahy vybraných stopových prvků v kozím, ovčím a kravském mléce z různých farem v České republice. Rozenská L., Hejtmánková A., Miholová D., Kolihová D.
(Katedra chemie, Česká zemědělská univerzita v Praze)

5.  Význam genetického polymorfizmu mliečnych bielkovín pre syrárskotechno-logické vlastnosti mlieka.  Foltys V., Kirchnerová K. (Centrum výskumu živočíšnej výroby, Nitra)

6.  Vliv časné a pozdní laktace na technologické vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu. Polák O., Falta D., Chládek G. (Ústav chovu a šlechtění zvířat, Mendelova Univerzita v Brně)

7.  Ovčí mléko a jeho syřitelnost.
Strnadová D., Konečná H.,
Šustová K. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

8. Sledování faktorů ovlivňujících obsah vitamínů A a E v mléce a mléčných výrobcích.
Michlová, T., Hejtmánková, K., Pivec, V., Hejtmánková, A.
(Katedra chemie, Česká zemědělská univerzita v Praze)
 

B.      Mikrobiologie

1.  Kvalitativní a kvantitativní stanovení peroxidu vodíku produkovaného kmeny rodu Lactobacillus.
Kosová M., Šviráková E., Jebavá I., Plocková M. (Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT v Praze)

2.  Povrchové vlastnosti laktobacilů.
Sedláčková P., Horáčková Š., Jebavá I., Plocková M.
(Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT v Praze)

3.  Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v Olomouckých tvarůžkách. Složilová I., Šviráková E., Plocková M. (Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT v Praze)

4.  Tvorba biofilmů u perzistentních listerií a jejich redukce pomocí bakterií mléčného kvašení. Šviráková E., Kuzmová L., Složilová I., Plocková M.
(Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT v Praze)

5.  Produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi mléčného kvašení.
Lorencová E.1
, Buňková L.1, Buňka F.1, Žouželková N.1, Dráb V.2, Kubáň V.1
(1UTB ve Zlíně, 2MILCOM a. s.)

6.  Vplyv modelových podmienok na rast a produkciu metabolitov vybranými kmeňmi enterokokov. Greif G., Greifová M., Horvátová Z.
(Ústav biotechnológie a potravinárstva,  Slovenská Technická Univerzita v Bratislave)

7.  Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli.
Kalhotka L.1, Manga I.3, Hůlová M.1, Přichystalová J.1, Lužová T.2 (1 Ústav agrochemie, půdoznalství, mikrobiologie a výživy rostlin, 2 Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně; 3 Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. a Agrovýzkum Rapotín s.r.o., Vikýřovice)

8.  Vliv složení binárních směsí fosforečnanových solí na růst mikroorganizmů v tavených sýrech.
Buňková L.1, Doležálková I.1, Jurčová D.1, Lorencová E.1, Buňka F.(1Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky, 2Ústav technologie a mikrobiologie potravin, FT UTB ve Zlíně)

 
C.      Senzorické vlastnosti

1.  Vliv nopalu na senzorické vlastnosti jogurtů.
Sýkora V., Šustová K. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

2.  Senzorické vnímání sladidel stevie a truvie v mléčných výrobcích.
Panovská Z., Míková K., Čmejlová K. (Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha)

3.  Příčiny přípachů sušeného mléka.
Šnebergrová J., Čížková H., Ševčík R., Grégrová A., Devátá I., Duchová I.
(Ústav konzervace potravin a technologie masa, VŠCHT Praha)

 

D.      Sýry

1.  Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských sýrů.
Lužová T., Šustová K., Havlíková M. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

2.  Využití NIR spektroskopie ke kontrole jakosti sýrů typu mozzarella
Musilová L., Lužová T., Šustová K. (Ústav technologie potravin, Mendlova univerzita v Brně)

3.  Tvorba biogenních aminů v sýrech eidamského typu.
Černý V.1, Havlíková Š.1, Kvasničková E.2 (1MILCOM a.s., 2Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.)

4.  Hodnocení syřidel pomocí vybraných fyzikálních metod.
Kozelková M., Jůzl M., Bubeníčková A., Šustová K.
(Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

5.  Vliv složení binárních směsí vybraných hydrokoloidů na pevnost tavených sýrů
Nagyová G.
, Buňka F., Bačová H., Novák P.
(Ústav technologie a mikrobiologie potravin, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně)

6.  Vývoj vybraných parametrů sýru holandského typu v průběhu jeho zrání za zvýšené teploty.
Pachlová V.1, Flasarová R.1, Buňka F.1, Buňková L.(1Ústav technologie a mikrobiologie potravin, 2Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky, FT UTB ve Zlíně)

7.  Srovnání mikrobiologické a senzorické kvality čerstvých kozích sýrů z konvenčního a ekologického zemědělství.
Šustová K.
, Kalhotka L. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

8.  Vliv složení slané syrovátky na průběh odsolování pomocí elektrodialýzy.
Diblíková L., Čurda L., Kinčl J.
(1Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT Praha; 2MemBrain s.r.o., Stráž pod Ralskem)

I. Publicita projektu OPVK CZ.1.07/2.3.00/09.0081 s názvem „Komplexní vzdělávání lidských zdrojů v mlékařství“.
Jůzl M.
, Šustová K., Lužová T. (Ústav technologie potravin, Mendelova univerzita v Brně)

 
souhrny přednášek a plakátových sdělení (ve formátu pdf)