Seznam plakátových sdělení:
A. Syrové mléko
1.
Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické
vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic českého strakatého a holštýnského
plemene.
2.
Zloženie mlieka a mastných kyselín mliečneho tuku dojníc v
pastevnom a organickom farmárstve. Kirchnerová1
K., Foltys1 V., Špička2
J.
3.
Srovnání vybraných parametrů kozího mléka a sýrů u farmy
z konvenčního a ekologického zemědělství.
4.
Obsahy vybraných stopových prvků v kozím, ovčím a kravském
mléce z různých farem v České republice.
Rozenská L.,
Hejtmánková A., Miholová D., Kolihová D. 5. Význam genetického polymorfizmu mliečnych bielkovín pre syrárskotechno-logické vlastnosti mlieka. Foltys V., Kirchnerová K. (Centrum výskumu živočíšnej výroby, Nitra) 6. Vliv časné a pozdní laktace na technologické vlastnosti mléka dojnic českého strakatého skotu. Polák O., Falta D., Chládek G. (Ústav chovu a šlechtění zvířat, Mendelova Univerzita v Brně)
7.
Ovčí mléko a jeho syřitelnost.
8. Sledování faktorů ovlivňujících obsah vitamínů A a E v mléce a mléčných
výrobcích. B. Mikrobiologie
1.
Kvalitativní a kvantitativní stanovení peroxidu vodíku
produkovaného kmeny rodu Lactobacillus.
2.
Povrchové vlastnosti laktobacilů. 3. Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v Olomouckých tvarůžkách. Složilová I., Šviráková E., Plocková M. (Ústav technologie mléka a tuků, VŠCHT v Praze)
4.
Tvorba biofilmů u perzistentních listerií a jejich redukce
pomocí bakterií mléčného kvašení.
Šviráková E., Kuzmová L., Složilová
I., Plocková M.
5.
Produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi mléčného
kvašení.
6.
Vplyv modelových podmienok na rast a produkciu metabolitov
vybranými kmeňmi enterokokov. Greif G.,
Greifová M., Horvátová Z.
7.
Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli.
8.
Vliv složení binárních směsí fosforečnanových solí na růst
mikroorganizmů v tavených sýrech. C. Senzorické vlastnosti
1.
Vliv nopalu na senzorické vlastnosti jogurtů.
2.
Senzorické vnímání sladidel stevie a truvie v mléčných
výrobcích.
3.
Příčiny přípachů sušeného mléka.
D. Sýry
1.
Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských
sýrů.
2.
Využití NIR spektroskopie ke kontrole jakosti sýrů typu
mozzarella
3.
Tvorba biogenních aminů v sýrech eidamského typu.
4.
Hodnocení syřidel pomocí vybraných fyzikálních metod.
5.
Vliv složení binárních směsí vybraných hydrokoloidů na pevnost
tavených sýrů
6.
Vývoj vybraných parametrů sýru holandského typu v průběhu jeho
zrání za zvýšené teploty.
7.
Srovnání mikrobiologické a senzorické kvality čerstvých kozích
sýrů z konvenčního a ekologického zemědělství.
8.
Vliv složení slané syrovátky na průběh odsolování pomocí
elektrodialýzy.
I. Publicita
projektu OPVK CZ.1.07/2.3.00/09.0081 s názvem „Komplexní vzdělávání lidských
zdrojů v mlékařství“. |