FLAIR-FLOW 4

Ústav chemie a analýzy potravin, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha


  mezinárodní seminář 

KVALITA POTRAVIN Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ

7. února 2003, od 9:00 h na VŠCHT Praha, Technická 3, posluchárna BII


Program semináře:

 9:00    Zahájení semináře: Projekt Flair Flow 4

 9:20    Prof. Hannu Korhonen (Finland): Nutritional quality and chemical safety of organic foods - case Finland

10:05    Dr. Ruud W. van den Bulk (The Netherlands): Mycotoxin risks in the organic production chain

10:50    Dr. Bengt Lundegardh (Sweden): Factors affecting food quality in organic farming

11:35    Diskuse

11:50    Přestávka s občerstvením

12.30    Ing. Jan Dvorský (KEZ): Kontrola ekologického zemědělství ve vztahu k integračnímu procesu v rámci struktur EU

12.50    Ing. Tomáš Zídek (VÚZE): Situace v oblasti ekologického zemědělství v ČR

13.10    Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Dr. Ing. Věra Schulzová  (VŠCHT): Hodnocení kvality vybraných druhů zeleniny z ekologického zemědělství  - porovnání s konvenčními produkty

13:50    Prof. Ing. Jiří Petr (ČZU Praha): Kvalita pšenice a ječmene z ekologického zemědělství

14.10 - Diskuse

14.30 - Závěr semináře

 

Pozn.: první tři přednášky byly presentovány v anglickém jazyce; uvedené časy jsou pouze orientační

 

Rozšířené abstrakty přednášek v češtině a angličtině jsou k dispozici zde:


Sborník ze semináře - ke stažení:

Sbornik2.zip


 

 

 

 

Další informace si můžete vyžádat na adrese: flairflow@vscht.cz

last update: 10.02.2003 by vladimir.kocourek@vscht.cz