FLAIR-FLOW 4
Ústav chemie a analýzy potravin, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha
mezinárodní seminář
KVALITA POTRAVIN Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ
7. února 2003, od 9:00 h na VŠCHT Praha, Technická 3, posluchárna BII
Program semináře:
9:00 Zahájení semináře: Projekt Flair Flow 4
9:20 Prof. Hannu Korhonen (Finland): Nutritional quality and chemical safety of organic foods - case Finland
10:05 Dr. Ruud W. van den Bulk (The Netherlands): Mycotoxin risks in the organic production chain
10:50 Dr. Bengt Lundegardh (Sweden): Factors affecting food quality in organic farming
11:35 Diskuse
11:50 Přestávka s občerstvením
12.30 Ing. Jan Dvorský (KEZ): Kontrola ekologického zemědělství ve vztahu k integračnímu procesu v rámci struktur EU
12.50 Ing. Tomáš Zídek (VÚZE): Situace v oblasti ekologického zemědělství v ČR
13.10 Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Dr. Ing. Věra Schulzová (VŠCHT): Hodnocení kvality vybraných druhů zeleniny z ekologického zemědělství - porovnání s konvenčními produkty
13:50 Prof. Ing. Jiří Petr (ČZU Praha): Kvalita pšenice a ječmene z ekologického zemědělství
14.10 - Diskuse
14.30 - Závěr semináře
Pozn.: první tři přednášky byly presentovány v anglickém jazyce; uvedené časy jsou pouze orientační
Rozšířené abstrakty přednášek
v češtině a angličtině jsou k dispozici zde:
Sborník ze semináře - ke stažení:
Další informace si můžete vyžádat na adrese: flairflow@vscht.cz
last update: 10.02.2003 by vladimir.kocourek@vscht.cz