Název předmětu: Distribuční řetězce I
Ústav: 324 - Ústav konzervace potravin a technologie masa
Přednášející: doc. Ing. M. Voldřich, CSc.
Zástupce: Ing. N. Cahlíková
Rozsah: 2/1/0 kz
Kredit: 4
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Distribuce potravin, dosavadní vývoj a trendy
  2. Legislativní požadavky vztahující se k distribuci potravin
  3. Privátní značky, požadavky na dodavatele privátních značek
  4. Dodavatelsko odběratelské vztahy
  5. Nakupování výrobků (výběr dodavatelů, kontrola dodavatelů, přejímka)
  6. Výběr výrobků (aukce)
  7. Hodnocení výrobku (senzorická hodnocení, spotřebitelské testy, systémy kontroly
  8. Označování potravin
  9. Označování potravin
  10. Autenticita potravin (ovoce a zelenina, výrobky z ovoce a zeleniny, tuky, oleje)
  11. Autenticita potravin (maso a masné výrobky)
  12. Autenticita potravin (káva, čaj, suché plody, koření)
  13. Autenticita potravin (víno, destiláty, čokoláda, med...)
  14. Principy úchovy potravin v podmínkách dopravy, skladování a prodeje
Literatura