Název předmětu: Distribuční retězce II
Ústav: 324 - Ústav konzervace potravin a technologie masa
Přednášející: Ing. N. Cahlíková
Zástupce: doc. Ing. M. Voldřich, CSc.
Rozsah: 2/1/0 z,Zk
Kredit: 4
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Požadavky na podmínky výroby a prodeje potravin (budovy, sklady, prodejní vitríny...)
  2. Technické zabezpečení, monitoring podmínek prodeje (teploty...)
  3. Požadavky na pracovníky
  4. Příprava školicích programu, praktická cvičení
  5. Hygiena a sanitace v podmínkách distribučních řetězců
  6. Ochrana proti škůdcům, odpadové hospodářství
  7. Doprava
  8. Systém kritických bodů (HACCP) v distribuci potravin
  9. Systém kritických bodů (HACCP) v distribuci potravin
  10. Požadavky na označování výrobků (vitríny, prodejní prostory, plochy atd.)
  11. Řízení reklamací a řízení neshodných výrobků
  12. Sledovatelnost
  13. Krizový management
  14. Postupy stahování výrobků (komunikace s dodavateli, komunikace s veřejností)
Literatura