Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a
příjmení: Naděžda Cahlíková |
Tituly: Ing. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Systémy řízení jakosti a zdravotní
nezávadnosti ve výrobě potravin
Absolvovaná
VŠ: VŠCHT Praha,
FPBT |
Rok: 1998 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
denní
student DSP, VŠCHT, FPBT, Ústav 324 |
1998 |
2001 |
|
zaměstnanec VŠCHT, FPBT, Ústav 324 |
2001 |
2003 |
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Zavádění
systému kritických bodů v gastronomických provozech Verlag Dashöfer, Praktická
příruč. výrobce a prod. potrav., Praha 2002 (Podíl: 50 %)
3.
Risk
assessment of temperature histories in catering Chisa 2002, 15th Int. Congress,
ISBN 80-86059-33-2 (Podíl: 40 %)
4.
Dodavatelské
audity a standardy pro jejich provádění Sborník přednášek XI. Mezinár. konfer.
Konzervárensko-potravinářská (Podíl: 100 %)
5.
Využití
prediktivní mikrobiologie v analýze nebezpečí Sborník XXXIII.Symposium o nových
směrech výroby a hodnocení potravin (Podíl: 40 %)
6.
Zavádění
systému kritických bodů (HACCP) ÚZPI Praha, 2000, ISBN 80-7271-004-4 (Podíl: 20
%)
7.
Praktická
příručka výrobce a prodejce potravin Verlag Dashöfer, základ. dílo 1998, ISBN
80-86229-05-X,aktualiz. kap.7 (Podíl: 50 %)
8.
Přehled
potravinářské legislativy Maso, XII, 06/2001, F 5202, ISSN 1210-4086 (Podíl:
100 %)
9.
Systém
kritických bodů ve výrobě potravin (HACCP) Agrospoj, Praha 2000 (Podíl: 30 %)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Systémy
řízení zdravotní nezávadnosti uplatňované při výrobě potravin a pokrmů. Aktivní
účast na vytváření postupů a koncepcí uplatňovaných při tvorbě a zavádění
systému HACCP a doprovodných programů (GMP/GHP)v potravinářských provozech a
provozech společného stravování. Příprava vzorových plánů (příkladových studií)
systému HACCP pro výrobu jednotlivých komodit. Výstupem těchto aktivit je řada
publikací, příruček, sylabů kurzů atd.
·
Školicí
a poradenksé aktivity týkající se problemtaiky zajišťování zdravotní
nezávadnosti potravin (HACCP, GMP/GHP). Aktivní spolupracovník Školicího a
konzultačního střediska pro zavádění HACCP, Odboru potravinářské výroby
Ministerstva zemědělství České republiky při FPBT. Spolupráce s Českou
společností pro jakost (člen Zkušebního výboru ČSJ - řešení problematiky
HACCP).
·
Vytváření
metodik pro ověřování funkčnosti systémů řízení zdravotní nezávadnosti formou
auditů u výrobců potravin, aktivní účast na vytváření národních standardů
určených k auditování výrobců a certifikaci systému HACCP (spolupráce při
vytváření materiálu určeného pro certifikaci HACCP: Požadavky na systém kritických
bodů a jeho certifikaci, Věstník Mze ČR 2000). Implementace mezinárodních
standardů (BRC, SQF, GFSI) do národních standardů vytvářených obchodními
řetězci pro hodnocení dodavatelů potravinářských výrobků. Výstupy - přednášky
na odborných seminářích, publikace.
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
žádný |
|
|
Vědecká hodnost: |
() |
DrSc.: |
() |
Habilitace: |
() |
Obor: |
Jmenovací řízení: |
() |
Obor: |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 0 |
České: 0 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.