Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Naděžda Cahlíková

Tituly: Ing.

 

Rok narození: 1973

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti ve výrobě potravin

            Distribuční řetězce II

            Audit dodavatele

 

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1998

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

denní student DSP, VŠCHT, FPBT, Ústav 324

 

1998

 

2001

 

 

 

zaměstnanec VŠCHT, FPBT, Ústav 324

 

2001

 

2003



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Zavádění kritických bodů v gastronomii (HACCP). České a slovenské odborné nakladatelství Praha, 2002 ISBN 80-902553-7 (Podíl: 30 %)

2.      Zavádění systému kritických bodů v gastronomických provozech Verlag Dashöfer, Praktická příruč. výrobce a prod. potrav., Praha 2002 (Podíl: 50 %)

3.      Risk assessment of temperature histories in catering Chisa 2002, 15th Int. Congress, ISBN 80-86059-33-2 (Podíl: 40 %)

4.      Dodavatelské audity a standardy pro jejich provádění Sborník přednášek XI. Mezinár. konfer. Konzervárensko-potravinářská (Podíl: 100 %)

5.      Využití prediktivní mikrobiologie v analýze nebezpečí Sborník XXXIII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin (Podíl: 40 %)

6.      Zavádění systému kritických bodů (HACCP) ÚZPI Praha, 2000, ISBN 80-7271-004-4 (Podíl: 20 %)

7.      Praktická příručka výrobce a prodejce potravin Verlag Dashöfer, základ. dílo 1998, ISBN 80-86229-05-X,aktualiz. kap.7 (Podíl: 50 %)

8.      Přehled potravinářské legislativy Maso, XII, 06/2001, F 5202, ISSN 1210-4086 (Podíl: 100 %)

9.      Systém kritických bodů ve výrobě potravin (HACCP) Agrospoj, Praha 2000 (Podíl: 30 %)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Systémy řízení zdravotní nezávadnosti uplatňované při výrobě potravin a pokrmů. Aktivní účast na vytváření postupů a koncepcí uplatňovaných při tvorbě a zavádění systému HACCP a doprovodných programů (GMP/GHP)v potravinářských provozech a provozech společného stravování. Příprava vzorových plánů (příkladových studií) systému HACCP pro výrobu jednotlivých komodit. Výstupem těchto aktivit je řada publikací, příruček, sylabů kurzů atd.

·         Školicí a poradenksé aktivity týkající se problemtaiky zajišťování zdravotní nezávadnosti potravin (HACCP, GMP/GHP). Aktivní spolupracovník Školicího a konzultačního střediska pro zavádění HACCP, Odboru potravinářské výroby Ministerstva zemědělství České republiky při FPBT. Spolupráce s Českou společností pro jakost (člen Zkušebního výboru ČSJ - řešení problematiky HACCP).

·         Vytváření metodik pro ověřování funkčnosti systémů řízení zdravotní nezávadnosti formou auditů u výrobců potravin, aktivní účast na vytváření národních standardů určených k auditování výrobců a certifikaci systému HACCP (spolupráce při vytváření materiálu určeného pro certifikaci HACCP: Požadavky na systém kritických bodů a jeho certifikaci, Věstník Mze ČR 2000). Implementace mezinárodních standardů (BRC, SQF, GFSI) do národních standardů vytvářených obchodními řetězci pro hodnocení dodavatelů potravinářských výrobků. Výstupy - přednášky na odborných seminářích, publikace.

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

žádný

 

 

 

 

 

Vědecká hodnost:

 

()

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace:

 

()

 

Obor:

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 0

 

České: 0




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.