Název předmětu: Fermentační technologie
Ústav: 319 - Ústav kvasné chemie a bioinženýrství
Přednášející: doc. Ing. K. Melzoch, CSc.
Zástupce: doc. Ing. J. Masák, CSc.
Rozsah: 2/1/0 z,Zk
Kredit: 4
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Obecné technologické schéma. Biochemické a mikrobiologické principy.
  2. Základy kultivace mikroorganismů, průmyslové mikroorganismy, příprava kmenů
  3. Suroviny pro fermentační výroby
  4. Sladařství
  5. Pivovarství
  6. Výroba pekařského droždí a krmné biomasy
  7. Produkce ethanolu a lihovin
  8. Vinařství
  9. Mikrobní produkce organických kyselin
  10. Biotechnologie antibiotik
  11. Mikrobní produkce aminokyselin
  12. Biotechnologická produkce vitaminů
  13. Zpracování odpadů ze zemědělství a potravinářského průmyslu
  14. Vývojové trendy v biotechnologických procesech
Literatura