Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Karel Melzoch

Tituly: doc. Ing. CSc.

 

Rok narození: 1958

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Separační techniky v biotechnologiích

            Fermentační technologie

 

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1982

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

ÚKCHB VŠCHT Praha, odborný pracovník

 

1984

 

1989

 

 

 

ÚKCHB VŠCHT Praha, odborný asistent

 

1989

 

1997

 

 

 

ÚKCHB VŠCHT Praha, docent

 

1997

 

 



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Resveratrol in parts of vine and wine originating from Agricuturae Conspectus Scientificus 66, 53-57 (2001) (Podíl: 70 %)

2.      Resveratrol - occurence in wine originating from Czech vineyard regions and effect on human health. Czech J. Food Sci. 18, 35-40, 2000. (Podíl: 40 %)

3.      Application of Electrodialysis for Lactic Acid Recovery Czech J. Food Sci. 19, 73-80, 2001 (Podíl: 40 %)

4.      Resveratrol Chem. listy 95, 602-609 (2001) (Podíl: 20 %)

5.      Vliv měrné růstové rychlosti na tvorbu sterolů u kvasinky Saccharomyces cerevisiae při přítokované kultivaci Czech J. Food Sci. 18, 110-114, 2000 (Podíl: 20 %)

6.      Resveratrol in Plant Raw-materials and Food Products Biologically-active Phytochemicals in Food, pp.221-225, ISBN 0-85404-8 (Podíl: 40 %)

7.      Recovery and purification of lactic acid from fermentation broth ESBES-4 Symposium, Delft, The Netherlands, 2002 (Podíl: 35 %)

8.      The use of MF and UF membranes for the treatment of distiller's stillage CHISA 2002, Praha 25. - 29. 8. 2002, ISBN 80-86059-33-2 (Podíl: 40 %)

9.      Oxidative stress response of Saccharomyces cerevisiae XXVIIth world congress of vine and wine, Bratislava 24-28. June 2002 (Podíl: 30 %)

10.  M.: Processing of wheat bran to sugar solution. J.Food Eng. 61, 561-565, 2004 (Podíl 20%)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Melzoch K., Rychtera M., Patáková P.: Způsob kontinuální výroby kyseliny mléčné s recyklací biomasy. Č. patentu 287129, Praha 2000.

·         Melzoch K., Teixeira de Mattos M.J., Neijssel O.M.: Production of actinorhodin by Streptomyces coelicolor A3(2) grown in chemostat culture. Biotechnol.Bioeng. 54, 1997, 577-582.

·         Melzoch K., Votruba J., Hábová V., Rychtera M.: Lactic acid production in cell retention culture using lignocellulosic hydrolysate as a substrate. J.Biotechnol. 56, 1997, 25-31.

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

University of Amsterdam, NL

 

1990

 

6 měsíců

 

 

 

University of Amsterdam, NL

 

1993

 

6 měsíců

 

 

 

INETI, Lisbon, Portugalsko

 

1996

 

3 měsíce

 

Vědecká hodnost: VŠCHT Praha

 

(1989)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace: VŠCHT Praha

 

(1997)

 

Obor: Biotechnologie

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 55

 

České: 9




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.