Název předmětu: Konstrukce obalů I
Ústav: 324 - Ústav konzervace potravin a technologie masa
Přednášející: doc. Ing. J. Dobiáš, CSc.
Zástupce: Ing. K. Chudáčková
Rozsah: 2/1/0 kz
Kredit: 4
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty: Balení potravin

 Anotace:

  1. Základní funkce obalů potravin a požadavky na ně kladené
  2. Základní vlastnosti materiálů vhodných pro výrobu obalů potravin
  3. Legislativní aspekty konstrukce obalů potravin
  4. Základní principy konstrukce balících strojů - balení tekutin
  5. Základní principy konstrukce balících strojů - balení sypkých náplní
  6. Základní principy konstrukce balících strojů - kusové výrobky
  7. Základní principy konstrukce balících strojů - balení heterogenních náplní
  8. Základní principy konstrukce obalů - měkké obaly
  9. Základní principy konstrukce obalů - polotuhé obaly
  10. Základní principy konstrukce obalů - tuhé obaly
  11. Základní principy konstrukce obalů - duté obaly
  12. Marketingová funkce obalů
  13. Design obalů potravin - základní principy grafického řešení
  14. Design obalů potravin - základní principy funkčního řešení
Literatura