Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Jaroslav Dobiáš

Tituly: doc. Ing. CSc.

 

Rok narození: 1951

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Balení potravin

            Konstrukce obalů I

            Konstrukce obalů II

           Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1975

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

interní aspirantura VŠCHT Praha

 

1975

 

1978

 

 

 

VŠCHT Praha

 

1978

 

1986

 

 

 

VPÚ Praha

 

1986

 

1990

 

 

 

VŠCHT Praha

 

1990

 

2003



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Properties of polyethylene films with incorporated benzoic anhydride and/or ethyl and propyl esters of .... Food Additives and Contaminants 17 (12), 1047-1053, 2000 (Podíl: 50 %)

2.      Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel .. projekt NAZV č. EP7263, 1996-2000 (Podíl: 40 %)

3.      Studium přípravy a vlastností susceptorů projekt NAZV č. EP9177, 1999-2001 (Podíl: 40 %)

4.      Polymers in food packaging Sborník TAPPI'S 7th European PLC Symposium, 15.-17.11.1999, Praha (Podíl: 100 %)

5.      Active packaging - immobilization of preservatives on/in polymer packaging materials Sborník The 3rd European Symposium on Sous-Vide. Leuven, 1999,s.69-70 (Podíl: 50 %)

6.      Properties of ionomer packaging films with linked bacteriocins Czech. J. Fd. Sci., Proc. of Chem. React. in Fd. IV, Praha, 2000 (Podíl: 50 %)

7.      Changes of polymer packaging materials during high pressure treatment. Proceedings of 15th CHISA Congress, Praha, 2002, P7.88 (Podíl: 50 %)

8.      Způsob přípravy obalů s antimikrobiálními vlastnostmi. PV 2000-4302 (Podíl: 40 %)

9.      Kvasnička F., Dobiáš J., Klaudisová-Chudáčková K.: Determination of Imazalil by on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis. Central European Journal of Chemistry 1, 91–97 (2003) (Podíl 30%)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Vybudování Nezávislé obalové laboratoře VŠCHT Praha, tj. akreditované zkušební laboratoře č. 1316 certifikované pro zkoušení obalových prostředků z plastů, jemných kovových obalů a dalších výrobků, určených pro přímý kontakt s potravinami.

·         Úspěšné řešení projektu NAZV č. EP7263 Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál"

·         Vytvoření učebních textů pro předměty Balení potravin a Technologie zpracování ovoce a zeleniny.

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

Zemědělská universita, Wageningen, Nizozemí

 

1985

 

6 měsíců

 

 

 

CEMAGREF Anthony, Francie

 

1993

 

6 měsíců

 

Vědecká hodnost: VŠCHT Praha

 

(1980)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace: VŠCHT Praha

 

(1995)

 

Obor: Konzervace potravin

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 7

 

České:




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.