Název předmětu: Laboratoř potravinářských a biotechnologických procesů
Ústav: 321 - Ústav chemie a technologie sacharidů
Přednášející: prof. Ing. Z. Bubník, CSc.
Zástupce: Ing. A. Hinková, Ph.D.
Rozsah: 0/0/3 kz
Kredit: 2
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Mikrofiltrace na keramických memránách.
  2. Měření vodního výkonu filtračního modulu T.I.A.
  3. Odpařování na filmové odparce.
  4. Modelová kultivace kvasinek.
  5. Časové průběhy sledovaných veličin, výpočet celkových a specifických rychlostí tvorby biomasy.
  6. Reologie.
  7. Příprava materiálu pro měření. Měření viskozity.
  8. Porovnání nenewtosnkého a newtonského chování látek.
  9. Posouzení vlivu doby měření, teploty, opakování měření.
Literatura