Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Zdeněk Bubník

Tituly: prof. Ing. CSc.

 

Rok narození: 1952

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Laboratoř potravinářských a biotechnologických procesů

            Technologie sacharidů

 

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1975

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

Cukrovar Mělník

 

1976

 

1978

 

 

 

VŠCHT Praha

 

1978

 

 



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Continual crystallizer of sucrose. Zuckerindustrie 122 (1977) 112-116 (Podíl: 60 %)

2.      Recent progress at crystallization of sugar Eng. Life Sci. 3 (2003) 3-9 (Podíl: 60 %)

3.      Potentials of sep.membranes in the sugar Separ.and Purif. Techn.26 (2002) 101-110 (Podíl: 50 %)

4.      Application of computer image analysis Czech J. Food Sci. 18 (2000) 23-28 (Podíl: 80 %)

5.      Membrane filtration in the sugar industry Chemical Papers 54 (6a) (2001) 375-382 (Podíl: 40 %)

6.      Simulation des propriétés des solutions Ind. Aliment. Agric. 113 (1976) 536-540 (Podíl: 80 %)

7.      Storage of Sugar Beet Raw Juice. Czech J. Food Sci. 18 (2000) 14-22 (Podíl: 40 %)

8.      Processing of yellow pea by germination Innov.Food Sc.and Em.Tech.2(2001)133-7 (Podíl: 20 %)

9.      Sugar beet as a raw mater.for bioethanol Czech J. Food Sci. 19 (2001) 224-234 (Podíl: 40 %)

10.  Recent progress at crystallization of sugar.  Eng. Life Sci. 3, 3, pp. 141 – 145 (2003) (Podíl 20%)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Bubník Z., Kadlec P.: Sucrose solubility. In: Mathlouthi M., Reiser P.(Eds.): SUCROSE, Properties and Applications. Blackie Academic and Professional, An Imprint of Chapman and Hall, London, 1995, pp. 101-125 - monografie o vlastnostech a užití sacharosy, 2 vydání: v angličtině a ve francouštině

·         Bubník Z., Kadlec P., Urban D., Bruhns M.: Sugar Technologists Manual. Chemical and Physical Data for Sugar Manufacturers and Users. BARTENS Pub.Co., Berlin 1995 - monografie pro cukrovarnický výzkum a praxi, vydáno asi 2500 výtisků po celém světě

·         Kontinuální chromatografický separátor typu Simulated moving Bed: vlastní návrh a konstrukce (1995-2001), zařízení vyrobeno firmou Mikropur a používáno v procesní výuce na VŠCHT FPBT

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

Universita Ferrara, Itálie

 

1990

 

6 měsíců

 

 

 

British Sugar LTD, Velká Británie

 

1992

 

3 měsíce

 

Vědecká hodnost: VŠCHT Praha

 

(1983)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace: VŠCHT Praha

 

(1994)

 

Obor: Technologie potravin

 

Jmenovací řízení: VŠCHT Praha

 

(2002)

 

Obor: Technologie potravin

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 90

 

České: 30




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.