Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a
příjmení: Zdeněk Bubník |
Tituly: prof. Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Laboratoř potravinářských a biotechnologických
procesů
Absolvovaná
VŠ: VŠCHT Praha,
FPBT |
Rok: 1975 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
Cukrovar Mělník |
1976 |
1978 |
|
VŠCHT Praha |
1978 |
|
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Recent
progress at crystallization of sugar Eng. Life Sci. 3 (2003) 3-9 (Podíl: 60 %)
3.
Potentials
of sep.membranes in the sugar Separ.and Purif. Techn.26 (2002) 101-110 (Podíl:
50 %)
4.
Application
of computer image analysis Czech J. Food Sci. 18 (2000) 23-28 (Podíl: 80 %)
5.
Membrane
filtration in the sugar industry Chemical Papers 54 (6a) (2001) 375-382 (Podíl:
40 %)
6.
Simulation
des propriétés des solutions Ind. Aliment. Agric. 113 (1976) 536-540 (Podíl: 80
%)
7.
Storage
of Sugar Beet Raw Juice. Czech J. Food Sci. 18 (2000) 14-22 (Podíl: 40 %)
8.
Processing
of yellow pea by germination Innov.Food Sc.and Em.Tech.2(2001)133-7 (Podíl: 20
%)
9.
Sugar
beet as a raw mater.for bioethanol Czech J. Food Sci. 19 (2001) 224-234 (Podíl:
40 %)
10.
Recent
progress at crystallization of sugar. Eng. Life Sci. 3, 3, pp. 141 – 145 (2003) (Podíl 20%)
Anotace nejvýznamnějších publikací,
projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Bubník
Z., Kadlec P.: Sucrose solubility. In: Mathlouthi M., Reiser P.(Eds.): SUCROSE,
Properties and Applications. Blackie Academic and Professional, An Imprint of
Chapman and Hall, London, 1995, pp. 101-125 - monografie o vlastnostech a užití
sacharosy, 2 vydání: v angličtině a ve francouštině
·
Bubník
Z., Kadlec P., Urban D., Bruhns M.: Sugar Technologists Manual. Chemical and
Physical Data for Sugar Manufacturers and Users. BARTENS Pub.Co., Berlin 1995 -
monografie pro cukrovarnický výzkum a praxi, vydáno asi 2500 výtisků po celém
světě
·
Kontinuální
chromatografický separátor typu Simulated moving Bed: vlastní návrh a
konstrukce (1995-2001), zařízení vyrobeno firmou Mikropur a používáno v
procesní výuce na VŠCHT FPBT
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
Universita Ferrara, Itálie |
1990 |
6 měsíců |
|
British Sugar LTD, Velká Británie |
1992 |
3 měsíce |
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
(1983) |
DrSc.: |
() |
Habilitace: VŠCHT Praha |
(1994) |
Obor: Technologie potravin |
Jmenovací řízení: VŠCHT Praha |
(2002) |
Obor: Technologie potravin |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 90 |
České: 30 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.