Název předmětu: Marketing v potravinářství
Ústav: 437 - Ústav ekonomiky a řízení chemického a potravinářského průmyslu
Přednášející: doc. Ing. S. Grosová, CSc.
Zástupce: doc. Ing. H. Lošťáková, CSc.
Rozsah: 2/0/0 Zk
Kredit: 3
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Marketing a jeho úloha v řízení podniku.
  2. Marketingové prostředí.
  3. Nákupní jednání na spotřebnich trzích.
  4. Nákupní jednání průmyslových zákazníků.
  5. Trh, velikost trhu, velikost poptávky.
  6. Segmentace trhů, hodnocení a výběr segmentů.
  7. Formulace pozice na trhu, komplexní výrobek, marketingový mix.
  8. Výrobky a služby. Výrobková politika.
  9. Značka a její úloha v marketingu.
  10. Cena a cenová politika.
  11. Distribuce a distribuční politika.
  12. Integrovaná komunikace a komunikační politika.
  13. Osobní prodej, přímý marketing, event marketing.
  14. Podpora prodeje.
Literatura