Název předmětu: Produkce potravinářských surovin
Ústav: 324 - Ústav konzervace potravin a technologie masa
Přednášející: Ing. H. Opatová, CSc.
Zástupce:
Rozsah: 2/0/0 Zk
Kredit: 3
Povinné předcházející předměty: Biologie I
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Význam a postavení zemědělství a potravinářského průmyslu
  2. Spotřeba surovin, zajištění surovin - legislativní rámec
  3. Faktory ovlivňující produkci rostlinných surovin
  4. Ekologické aspekty zemědělské produkce
  5. Produkce obilovin (včetně rýže, kukuřice a minoritních plodin)
  6. Luskoviny, olejniny, brambory, cukrodárné plodiny
  7. Vinná réva, chmel
  8. Produkce ovoce a zeleniny
  9. Principy skladování a přepravy rostlinných surovin
  10. Užitkové vlastnosti hospodářských zvířat
  11. Produkce vepřového masa, hovězího masa a mléka
  12. Produkce drůbežího masa a vajec
  13. Ryby a ostatní vodní živočichové
  14. Hygienické aspekty produkce a skladování živočišných surovin
Literatura