Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a příjmení: Hana Opatová |
Tituly: Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Produkce potravinářských surovin
Absolvovaná
VŠ: VŠCHT Praha,
FPBT |
Rok: 1975 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
VŠCHT Praha |
1975 |
|
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Pravidla
správné výrobní a hygienické praxe pro zmrazené potraviny 2002 Potravinářská
komora ČR, 110 s (Podíl: %)
3.
Možnosti
povrchové dekontaminace minimálně opracované zeleniny Sborník příspěvků XXXIII.
symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 2002, s. 116-119. IBSN
80-902671-5-7 (Podíl: %)
4.
Efficacy
of decontamination methods on minimally processed vegetables 8th International
Controlled Atmosphere Research Conference, Rotterdam 2001 (Podíl: %)
5.
Pectin
esterase activity of potatoes. Czech Journal of Food Science Proceedings
Chemical reactions in food IV, Prague 2000, s. 201-202. ISSN 1212-1800 (Podíl:
%)
6.
Impact
of disinfecting treatment on ascorbic acid content in minimally processed
vegetables Czech Journal of Food Science - Proceedings Chemical reactions in
food IV, Prague 2000, s. 177-178. ISSN 1212-1800 (Podíl: %)
7.
Stability
of new red colourant. Czech Journal of Food Science Proceedings Chemical
reactions in food IV, Prague 2000, s. 224-225. ISSN 1212-1800 (Podíl: %)
8.
Temperature
monitoring and modelling of chilled food in the cold chain Refrigeration into
the Third Millenium - 20th Internation Congress of Refrigeration, Sydney, 1999,
s. 1411-1416. ISBN 2-913149-06-5 (Podíl: %)
9.
Gas
chromatography analysis of refrigerants composition and cell gas composition in
insulating foams Refrigeration into the Third Millenium - 20th Internation
Congress of Refrigeration, Sydney, 1999, s. 1418-1424. ISBN 2-913149-06-5
(Podíl: %)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
2000-2001
člen pracovní skupiny Mezinárodního ústavu chlazení v Paříži, aktivní podíl na
přípravě kodexových standardů:Revision of the Code of Practice for the
Processing and Handling of Quick Frozen Food.Joint FAO/WHO Food Standards
Programme, Codex Alimentarius Commission
·
2001-2002
člen pracovní skupiny ČR, Maďarska a Polska v rámci programu PHARE pro
vypracování Příručky správné výrobní a hygienické praxe pro zmrazené
potraviny.Příručka byla vydána v anglickém, maďarském, polském a českém jazyce.
·
1998-2000
nositel mezinárodního grantu Barrande: Analýza mikrobiologických nebezpečí
chlazených potravin v chladírenském řetězci: metodika identifikace kritických
bodů.
·
2000-2003
spoluřešitel grantu NAZV Dekontaminace povrchu masa a zeleniny
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
CEMAGREF |
1994 |
6 měs. |
|
CEMAGREF |
1995 |
4 měs. |
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
(1988) |
DrSc.: |
() |
Habilitace: |
() |
Obor: |
Jmenovací řízení: |
() |
Obor: |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 0 |
České: 2 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.