Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Hana Opatová

Tituly: Ing. CSc.

 

Rok narození: 1951

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Produkce potravinářských surovin

 

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1975

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

VŠCHT Praha

 

1975

 

 



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Útmutató a Gyorsfagyaszott Élelmiszergyártás Jó Higiéniai Gyakorlatához (Good Hygiene Practice Guide for the Manufacture of Frozen Food) Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége 2002, 148 s., ISBN 963 00 9405 3 (Podíl: %)

2.      Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro zmrazené potraviny 2002 Potravinářská komora ČR, 110 s (Podíl: %)

3.      Možnosti povrchové dekontaminace minimálně opracované zeleniny Sborník příspěvků XXXIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 2002, s. 116-119. IBSN 80-902671-5-7 (Podíl: %)

4.      Efficacy of decontamination methods on minimally processed vegetables 8th International Controlled Atmosphere Research Conference, Rotterdam 2001 (Podíl: %)

5.      Pectin esterase activity of potatoes. Czech Journal of Food Science Proceedings Chemical reactions in food IV, Prague 2000, s. 201-202. ISSN 1212-1800 (Podíl: %)

6.      Impact of disinfecting treatment on ascorbic acid content in minimally processed vegetables Czech Journal of Food Science - Proceedings Chemical reactions in food IV, Prague 2000, s. 177-178. ISSN 1212-1800 (Podíl: %)

7.      Stability of new red colourant. Czech Journal of Food Science Proceedings Chemical reactions in food IV, Prague 2000, s. 224-225. ISSN 1212-1800 (Podíl: %)

8.      Temperature monitoring and modelling of chilled food in the cold chain Refrigeration into the Third Millenium - 20th Internation Congress of Refrigeration, Sydney, 1999, s. 1411-1416. ISBN 2-913149-06-5 (Podíl: %)

9.      Gas chromatography analysis of refrigerants composition and cell gas composition in insulating foams Refrigeration into the Third Millenium - 20th Internation Congress of Refrigeration, Sydney, 1999, s. 1418-1424. ISBN 2-913149-06-5 (Podíl: %)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         2000-2001 člen pracovní skupiny Mezinárodního ústavu chlazení v Paříži, aktivní podíl na přípravě kodexových standardů:Revision of the Code of Practice for the Processing and Handling of Quick Frozen Food.Joint FAO/WHO Food Standards Programme, Codex Alimentarius Commission

·         2001-2002 člen pracovní skupiny ČR, Maďarska a Polska v rámci programu PHARE pro vypracování Příručky správné výrobní a hygienické praxe pro zmrazené potraviny.Příručka byla vydána v anglickém, maďarském, polském a českém jazyce.

·         1998-2000 nositel mezinárodního grantu Barrande: Analýza mikrobiologických nebezpečí chlazených potravin v chladírenském řetězci: metodika identifikace kritických bodů.

·         2000-2003 spoluřešitel grantu NAZV Dekontaminace povrchu masa a zeleniny

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

CEMAGREF Antony, Francie

 

1994

 

6 měs.

 

 

 

CEMAGREF Antony, Francie

 

1995

 

4 měs.

 

Vědecká hodnost: VŠCHT Praha

 

(1988)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace:

 

()

 

Obor:

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 0

 

České: 2




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.