Název předmětu: Technologie a biotechnologie potravin
Ústav: 321 - Ústav chemie a technologie sacharidů
Přednášející: prof. Ing. P. Kadlec, DrSc.
Zástupce: doc. Ing. M. Voldřich, CSc.
Rozsah: 2/0/0 kz
Kredit: 2
Povinné předcházející předměty:
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Úvod do potravinářských technologií.
  2. Technologie cukrovarnictví, cukrovinek.
  3. Technologie škrobu a krmiv.
  4. Cereální technologie a technologie výroby trvanlivého pečiva.
  5. Technologie olejů, tuků a detergentů.
  6. Technologie mléka a mléčných výrobků.
  7. Základy uchování (konzervace) potravin.
  8. Technologie masa.
  9. Fermentační technologie.
  10. Sladařství a pivovarství.
  11. Technologie výroby vín, výroba lihovin, fermentační výroba ethanolu.
  12. Výroba potravinářské krmné biomasy, výroba pekařského droždí.
  13. Mikrobiální výroba potravinářsky důležitých organických kyselin.
  14. Balení potravin.
Literatura