Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a příjmení: Pavel Kadlec |
Tituly: prof. Ing. DrSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Technologie a biotechnologie
potravin
Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha |
Rok: 1962 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
Jihomoravské cukrovary, cukrovar Hodonín |
1962 |
1963 |
|
VŠCHT, řádná aspirantura |
1963 |
1966 |
|
VŠCHT Praha |
1967 |
|
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Physical
and chemical changes during microwave drying of rice Chemical Papers, 56 (1),
32-35 (2002) (Podíl: 45 %)
3.
Influence
of germination on the carbohydrate composition of pea. Czech J.Food Sci., 18,
9-13 (2000) (Podíl: 80 %)
4.
Microwave
treatment of rice. Czech J.Food Sci., 19, 62-66 (2001) (Podíl: 45 %)
5.
Carbohydrate
Chemistry. In:Hedley C.L.(ed.): Carbohydrates in Grain Legume Seeds: Improving
Nutritional Quality pp.15-59, ISBN 0 85199 467 9. (2001) (Podíl: 30 %)
6.
Microwave
Treatment of Germinated Yellow Pea, In: Clark, D.E., Binner J.G.P., Lewis D.A.
(editors) Microwaves: Theory a pp.443-450, ISBN 0-944904-43-2 (2001) (Podíl: 40
%)
7.
Sucrose
crystal growth from concentrated raw juice. Proceedings of 21th General
Assembly of CITS, Antwerp, Verlag Dr.A.B p.220-234, ISBN 3-87040-072-2. (1999)
(Podíl: 10 %)
8.
Technologie
sacharidů skripta VŠCHT Praha, 138 str. (2000) (Podíl: 30 %)
9.
Technologie
potravin I., II. skripta VŠCHT Praha, 300 a 236 s.(2002) (Podíl: 15 %)
10.
Changes
in composition of pea during germination, microwave treatment and drtiny. Food
Sci. Biotechnik. 12 (3), 213-218 (2003) (Podíl 15%)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Bubník
Z., Kadlec P., Urban D., Bruhns M. (1995) Sugar Technologists Manual, Chemical
and Physical Data for Sugar Manufactures and Users, 8th edition, Verlag
Dr.A.Bartens, Berlin, 384 p., ISBN 3-87040-056-0. Tabulky fyzikálně chemických
vlastností cukerných roztoků a výrobků
·
Kadlec,
P. (ed): (2001) Carbohydrate Chemistry. In: Hedley C.L.(ed.): Carbohydrates in
Grain Legume Seeds: Improving Nutritional Quality and Agronomic
Characteristics, CABI Publishing, division of CAB International, Wallingford,
Oxon, UK, pp.15-59, ISBN 0 85199 467 9.
·
Kadlec,
P., Rubecová, A., Hinková, A., Kaasová, J., Bubník, Z. Pour, V., (2001)
Processing of yellow pea by germination, microwave heating and drying. In:
Welti-Chanes, J., Barbosa-Cánovas, G.V., Aguilera J.M. (editors) Proceedings of
the 8th International Congress on Engineering and Food ICEF8, Volume II.
Technomic Publishing Co., Inc., Lancaster, Pennsylvania, USA, pp. 1241-1245.
ISBN: 1-566676-951-5
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
žádný |
|
|
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
(1967) |
DrSc.: VŠCHT Praha, FPBT |
(1988) |
Habilitace: VŠCHT Praha, FPBT |
(1977) |
Obor: Technologie cukru |
Jmenovací řízení: VŠCHT Praha |
(1989) |
Obor: Technologie cukru |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 163 |
České: 5 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.