Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Pavel Kadlec

Tituly: prof. Ing. DrSc.

 

Rok narození: 1940

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Technologie a biotechnologie potravin

 

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha                       

Rok: 1962

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

Jihomoravské cukrovary, cukrovar Hodonín

 

1962

 

1963

 

 

 

VŠCHT, řádná aspirantura

 

1963

 

1966

 

 

 

VŠCHT Praha

 

1967

 

 



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Processing of yellow pea by germination, microwave heating and drying. Innov. Food Sci. Emerging Tech. (2001) (Podíl: 75 %)

2.      Physical and chemical changes during microwave drying of rice Chemical Papers, 56 (1), 32-35 (2002) (Podíl: 45 %)

3.      Influence of germination on the carbohydrate composition of pea. Czech J.Food Sci., 18, 9-13 (2000) (Podíl: 80 %)

4.      Microwave treatment of rice. Czech J.Food Sci., 19, 62-66 (2001) (Podíl: 45 %)

5.      Carbohydrate Chemistry. In:Hedley C.L.(ed.): Carbohydrates in Grain Legume Seeds: Improving Nutritional Quality pp.15-59, ISBN 0 85199 467 9. (2001) (Podíl: 30 %)

6.      Microwave Treatment of Germinated Yellow Pea, In: Clark, D.E., Binner J.G.P., Lewis D.A. (editors) Microwaves: Theory a pp.443-450, ISBN 0-944904-43-2 (2001) (Podíl: 40 %)

7.      Sucrose crystal growth from concentrated raw juice. Proceedings of 21th General Assembly of CITS, Antwerp, Verlag Dr.A.B p.220-234, ISBN 3-87040-072-2. (1999) (Podíl: 10 %)

8.      Technologie sacharidů skripta VŠCHT Praha, 138 str. (2000) (Podíl: 30 %)

9.      Technologie potravin I., II. skripta VŠCHT Praha, 300 a 236 s.(2002) (Podíl: 15 %)

10.  Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drtiny. Food Sci. Biotechnik. 12 (3), 213-218 (2003) (Podíl 15%)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Bubník Z., Kadlec P., Urban D., Bruhns M. (1995) Sugar Technologists Manual, Chemical and Physical Data for Sugar Manufactures and Users, 8th edition, Verlag Dr.A.Bartens, Berlin, 384 p., ISBN 3-87040-056-0. Tabulky fyzikálně chemických vlastností cukerných roztoků a výrobků

·         Kadlec, P. (ed): (2001) Carbohydrate Chemistry. In: Hedley C.L.(ed.): Carbohydrates in Grain Legume Seeds: Improving Nutritional Quality and Agronomic Characteristics, CABI Publishing, division of CAB International, Wallingford, Oxon, UK, pp.15-59, ISBN 0 85199 467 9.

·         Kadlec, P., Rubecová, A., Hinková, A., Kaasová, J., Bubník, Z. Pour, V., (2001) Processing of yellow pea by germination, microwave heating and drying. In: Welti-Chanes, J., Barbosa-Cánovas, G.V., Aguilera J.M. (editors) Proceedings of the 8th International Congress on Engineering and Food ICEF8, Volume II. Technomic Publishing Co., Inc., Lancaster, Pennsylvania, USA, pp. 1241-1245. ISBN: 1-566676-951-5

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

žádný

 

 

 

 

 

Vědecká hodnost: VŠCHT Praha

 

(1967)

 

DrSc.: VŠCHT Praha, FPBT

 

(1988)

 

Habilitace: VŠCHT Praha, FPBT

 

(1977)

 

Obor: Technologie cukru

 

Jmenovací řízení: VŠCHT Praha

 

(1989)

 

Obor: Technologie cukru

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 163

 

České: 5




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.