Název předmětu: Zbožíznalství v potravinářství
Ústav: 323 - Ústav chemie a analýzy potravin
Přednášející: doc. Ing. J. Dostálová, CSc.
Zástupce: doc. Ing. J. Pánek, CSc.
Rozsah: 2/0/0 kz
Kredit: 2
Povinné předcházející předměty: Biologie I
Povinné souběžné předměty:
Doporučené předcházející předměty:

 Anotace:

  1. Obiloviny, luštěniny, mák a další olejniny
  2. Mlýnské produkty z obilovin a luštěnin, pekařské produkty, těstoviny
  3. Pečivo, cukrovinky
  4. Cukr, med, náhradní sladidla, čokoláda, škrob
  5. Tuky a oleje
  6. Ovoce a výrobky z ovoce.
  7. Zelenina a výrobky ze zeleniny. Houby, droždí.
  8. Mléko, mléčné produkty, vejce
  9. Maso, masné výrobky
  10. Zvěřina, drůbež, králíci, ryby a další mořské organismy
  11. Nápoje, alkoholické nápoje
  12. Káva, čaj, kakao
  13. Koření a další pochutiny a lahůdky
  14. Potraviny pro zvláštní výživu, tabák
Literatura