Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a
příjmení: Jana Dostálová |
Tituly: doc. Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Zbožíznalství v potravinářství
Absolvovaná
VŠ: VŠCHT Praha,
FPBT |
Rok: 1966 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
Výzkumný
ústav potravinářského průmyslu Praha |
1966 |
1989 |
|
Ústav
vědeckotechnických informací pro zemědělství |
1989 |
1993 |
|
FPBT
VŠCHT Praha |
1993 |
|
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Microwave
treating and drying of germinated pea Czech J.Food Sci., 20, 2002, 23-30
(Podíl: 20 %)
3.
Základy
výživy Svoboda Servis, Praha 2002, 207 stran (Podíl: 20 %)
4.
Složení
mastných kyselin trvanlivého pečiva Výživa a potraviny, 57, 2002, 189-190
(Podíl: 60 %)
5.
Changes
of alfa-galactosides during soaking and cooking peas Bulletin of Food Research,
38,1999, 133-140 (Podíl: 60 %)
6.
Effect
of soaking and cooking on senzory char.lentil Pol.J.Food and Nutr.Sci. 48,
1998,455-464 (Podíl: 70 %)
7.
Relation
between proc.cond.and mech.text.properties cooked lentil Pol.J.Food and
Nutr.Sci.48,1998,693-699 (Podíl: 70 %)
8.
Alfa-gal.,starch
and proteins changes in germ.lupin seeds Proc.10th Int.Lupin Conf., Langarvatn,
Iceland, 2000 (Podíl: 20 %)
9.
Possib.of
higher uilization of grain legumes Proc.4th Eu.Conf. on Grain Leg., Cracow,
Poland, 2001 (Podíl: 50 %)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Realizace
vynálezu chráněného patentem č.277876 o názvu ßladicí směs v tabletované
formě" (sacharin a aspartam) Sladicí směs se prodává pod obchodním názvem
SUALIN od roku 1993 dosud.
·
Dostálová
J., Pokorný J.: Plant Phenols (pp 75-95)a Marine toxins (pp.124-136) in: Natural
Toxic Compounds of Foods (Davídek J.Ed.)CRC Press Boca Ratin, USA (1995).
Přehledné práce o přírodních toxických látkách.
·
Jiroušová
J.:Modifizierte Bestimmung der Anisidinzahl bei Oxydierten Fetten und ölen, Die
Nahrung 19, 319 (1975. Byla vypracována modifikace metody stanovení
anisidinového čísla, která má ve srovnání s metoudou IUPAC některé výhody
(použití levnějších rozpouštědel, vyšší přesnost aj.
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
žádný |
|
|
Vědecká hodnost: VŠCHT,
FPBT |
(1975) |
DrSc.: |
() |
Habilitace: VŠCHT,
FPBT |
(1998) |
Obor: Chemie a analýza potr. |
Jmenovací řízení: |
() |
Obor: |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 6 |
České: 2 |
File translated from
TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.