Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Jana Dostálová

Tituly: doc. Ing. CSc.

 

Rok narození: 1943

 

Rozsah pracovního vztahu: 1


Přednášky v předmětech:

           Zbožíznalství v potravinářství

           

           

Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       

Rok: 1966

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

Výzkumný ústav potravinářského průmyslu Praha

 

1966

 

1989

 

 

 

Ústav vědeckotechnických informací pro zemědělství

 

1989

 

1993

 

 

 

FPBT VŠCHT Praha

 

1993

 

 



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Low-fat Spreads in: Encycl.Food Sci.Nutr., Elsevier 2003, 6str. (Podíl: 100 %)

2.      Microwave treating and drying of germinated pea Czech J.Food Sci., 20, 2002, 23-30 (Podíl: 20 %)

3.      Základy výživy Svoboda Servis, Praha 2002, 207 stran (Podíl: 20 %)

4.      Složení mastných kyselin trvanlivého pečiva Výživa a potraviny, 57, 2002, 189-190 (Podíl: 60 %)

5.      Changes of alfa-galactosides during soaking and cooking peas Bulletin of Food Research, 38,1999, 133-140 (Podíl: 60 %)

6.      Effect of soaking and cooking on senzory char.lentil Pol.J.Food and Nutr.Sci. 48, 1998,455-464 (Podíl: 70 %)

7.      Relation between proc.cond.and mech.text.properties cooked lentil Pol.J.Food and Nutr.Sci.48,1998,693-699 (Podíl: 70 %)

8.      Alfa-gal.,starch and proteins changes in germ.lupin seeds Proc.10th Int.Lupin Conf., Langarvatn, Iceland, 2000 (Podíl: 20 %)

9.      Possib.of higher uilization of grain legumes Proc.4th Eu.Conf. on Grain Leg., Cracow, Poland, 2001 (Podíl: 50 %)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Realizace vynálezu chráněného patentem č.277876 o názvu ßladicí směs v tabletované formě" (sacharin a aspartam) Sladicí směs se prodává pod obchodním názvem SUALIN od roku 1993 dosud.

·         Dostálová J., Pokorný J.: Plant Phenols (pp 75-95)a Marine toxins (pp.124-136) in: Natural Toxic Compounds of Foods (Davídek J.Ed.)CRC Press Boca Ratin, USA (1995). Přehledné práce o přírodních toxických látkách.

·         Jiroušová J.:Modifizierte Bestimmung der Anisidinzahl bei Oxydierten Fetten und ölen, Die Nahrung 19, 319 (1975. Byla vypracována modifikace metody stanovení anisidinového čísla, která má ve srovnání s metoudou IUPAC některé výhody (použití levnějších rozpouštědel, vyšší přesnost aj.

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

žádný

 

 

 

 

 

Vědecká hodnost: VŠCHT, FPBT

 

(1975)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace: VŠCHT, FPBT

 

(1998)

 

Obor: Chemie a analýza potr.

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 6

 

České: 2




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.