Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:

Jméno a příjmení: Milada PlockováTituly: doc. Ing. CSc.

Rok narození: 1953

Rozsah pracovního vztahu: 1

Přednášky v předmětech:

           Mikrobiologie mléka a mléčných výrobků


Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha, FPBT                       Rok: 1977


Praxe od absolvování VŠ:
Od:
Do:


 
VŠCHT Praha, asistentka
1977
1981


 
VŠCHT Praha, odborná asistentka
1981
1998


 
VŠCHT Praha, docentka
1998
2003


Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Inhibition of Fusarium sp. DMF 0101 by Lactobacillus strains grown in MRS and Elliker broths. Adv.Food Sci 21, 117-121 (1999) (Podíl: 30 %)

  2. Control of mould growth by Lactobacillus rhamnosus VT1 and Lactobacillus reuteri CCM 3625 on milk agar plates. Czech J.Food Sci 19, 46-50 (2001) (Podíl: 40 %)

  3. Antifungal activity of lauric acid derivatives against aspergillus niger. Eur.Food Res.Technol.213, 488-490 (2001) (Podíl: 25 %)

  4. Lactococcus lactis subsp. lactis LTM 32, a new bacteriocin-producing strain isolated from Vietnamese fermented milk. Czech J.Food Sci 19, 171-176 (2001) (Podíl: 40 %)

  5. Antifungal activity of sodium acetate and Lactobacillus rhamnosus J. Food Prot. 65, 1188-1191 (2002) (Podíl: 20 %)

  6. Inhibition of Aspergillus niger DMF 0801 by monoacylglycerols prepared from coconut oil. Czech J.Food.Sci 20, 48-52 (2002) (Podíl: 20 %)

  7. Disruption of Str.thermophilus 143 culture by three mechanical methods for increased b-galactosidase activity. Milchwissenschaft 57, 509-511 (2002) (Podíl: 20 %)

  8. Resveratrol and its antioxidant and antimicrobial effectiveness. Food Chemistry 83, 585–593 (2003) (Podíl 20%)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:
Rok:
Doba:


 
žádný


Vědecká hodnost: VŠCHT Praha
(1983)


DrSc.:
()


Habilitace: VŠCHT Praha
(1998)
Obor: Chemie a technologie mléka


Jmenovací řízení:
()
Obor:


Počet citací v SCI:
Zahr.: 19
České:




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.