Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Jméno a příjmení: Mojmír Rychtera |
Tituly: prof. Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Tradiční biotechnologie
Absolvovaná VŠ: VŠCHT Praha |
Rok: 1960 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
odborný asistent VŠCHT Praha |
1960 |
1980 |
|
docent VŠCHT Praha |
1980 |
1992 |
|
profesor VŠCHT Praha |
1992 |
2003 |
|
VUT |
1996 |
|
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Optimization
of Microbial Metabolite Production in Food Processes Novel Processes and
Control Technol. in the Food Industry, IOS 2001 (Podíl: 100 %)
3.
Optimization
of Ergosterol Biosynthesis by Saccharomyces cerevisiae - Choice of objective
function. Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 10 (3), 29-34 (2001)
(Podíl: 20 %)
4.
Application
of Electrodialysis for Lactic Acid Recovery Czech J. Food Sci. 19, 73-80, 2001
(Podíl: 20 %)
5.
Vliv
měrné růstové rychlosti na tvorbu sterolů u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
při přítokované kultivaci Czech J. Food Sci. 18, 110-114, 2000 (Podíl: 15 %)
6.
Vedlichová
Z., Debourg A., Rychtera M., Van Nedervelde L.: Impact of biacidification on
overall beer quality Czech J. Food Sci., 18, 2000, 272-273 (Podíl: 10 %)
7.
Control
strategies of a fed-batch production of sterols in yeasts 7th Eur. Congr.
Intel. Tech. and Soft Comp. Aachen 1999, CD ROM (Podíl: 30 %)
8.
Způsob
kontinuální výroby kyseliny mléčné s recyklací biomasy ČS. Pat. 287129, 2000
(Podíl: 30 %)
9.
Optimization
of Microbial Lactic Acid Production in Integrated Process EUROSUSTAIN 2002
Proceedings, CD ROM, Rhodos 2002 (Podíl: 30 %)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Rychtera
M. et al.: Several aspects of the yeast cultivation on sulphite waste liquors
and synthetic ethanol, Process Biochem.12,1977,s.26-30. Článek pojednává o
problematice růstu kvasinek Candida utilis na smesnem substrátu pri kontinuální
kultivaci. Nalezeny optimální hodnoty pro proces.
·
Rychtera
M., Tichá J.: The mutual relationship of important biochemical and
technological activities in Baker's yeasts. In"Progress in Cereal
Chemistry and Technology, Elsevier 1983". Kapitola pojednává o vztahu mezi
klíčovými enzymovými aktivitami pekařského droždí určujícími jeho kvalitu.
·
Rychtera
M.:Optimization of Microbial Metabolite Production in Food Processes, In"
Novel Processes and Control Technol. in the Food Industry, IOS 2001".
Kapitola pojednává o metodách optimalize fermentačních podmínek a řízení
fermentačního procesu. Uveden příklad aplikace při řešení biosyntézy sterolů.
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
|
1972 |
10 měsíců |
Vědecká hodnost: VŠCHT Praha |
(1968) |
DrSc.: |
() |
Habilitace: VŠCHT, FPBT |
(1980) |
Obor: Bioinž. a kvasná chemie |
Jmenovací řízení: VŠCHT Praha |
(1992) |
Obor: Biotechnologie |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 93 |
České: 5 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:34.