Nocardia carnea

Taxonomické zařazení: Nocardiaceae

Reakce na Gramovo barvení: G+ nebo gramvariabilní

Tvar a uspořádání buněk: tyčky, vlákna, větvená vlákna, tvoří substrátové a vzdušné mycelium, které se rozpadá (fragmentuje) na krátké tyčky a koky

Velikost buňky [µm]: 0,4-1,0 x 2-10

Pohyblivost: nepohyblivá

Vztah ke kyslíku: aerobní

Způsob výživy: chemoorganotrofní

Optimální kultivační teplota: 30 °C

Speciální požadavky na výživu a růst:

Hlavní diagnostické znaky: acidorezistentní vůči slabým kyselinám, kataláza pozitivní, ureáza negativní, okyseluje glukózu, redukuje nitráty, hydrolyzuje eskulin, buněčná stěna - chemotyp IV, meso-diaminopimelová kyselina, menachinon MK-8, mykolové kyseliny s 46 - 60 C

Obsah G+C [mol %]: 64-68

Výskyt a význam: půda, voda, živočichové

Poznámka:

Fotografie:

Nocardia carnea CCM 2756
médium č.8 (Yeast-Glucose agar), 30°C, 5 dní.

 

 

Nocardia carnea CCM 2756
Gramovo barvení, médium č.8, 3 dny

Zpět na abecední seznam mikroorganismů.