Bacillus mycoides
Taxonomické zařazení: Bacillus
Reakce na Gramovo barvení: G+
Tvar a uspořádání buněk: tyčky v řetízcích
Velikost buňky [µm]: 3-5 x 1,0-1,2
Pohyblivost: nepohyblivý
Vztah ke kyslíku: fakultativně anaerobní
Způsob výživy: chemoorganotrofní
Optimální kultivační teplota: 30 °C
Speciální požadavky na výživu a růst:
Hlavní diagnostické znaky: kataláza pozitivní, lecináza pozitivní, tvoří acetoin, hydrolyzuje želatinu, škrob, kasein a eskulin, redukuje nitráty, roste při 40 °C a anaerobně , rhizoidní kolonie
Obsah G+C [mol %]: 32,5-39,0
Výskyt a význam: půda, voda, potraviny
Poznámka:
Fotografie:
Bacillus mycoides CCM 145 |
|
|
|
Bacillus
mycoides CCM 145 |