Flavobacterium flevense

Taxonomické zařazení: Flavobacteriaceae

Reakce na Gramovo barvení: G-

Tvar a uspořádání buněk: tyčky, jednotlivě, ve dvojicích a v dlouhých řetízcích,

Velikost buňky [µm]: 0,5-0,7 x 2-5

Pohyblivost: klouzavý pohyb

Vztah ke kyslíku: aerobní

Způsob výživy: chemoorganotrofní

Optimální kultivační teplota: 20 - 25°C

Speciální požadavky na výživu a růst:

Hlavní diagnostické znaky: kataláza pozitivní, oxidáza pozitivní, hydrolyzuje agar, eskulin a TWEEN 80, nehydrolyzuje želatinu

Obsah G+C [mol %]: 34,9

Výskyt a význam: půda, sladká i slaná voda

Poznámka:

Fotografie:

Flavobacterium flevense CCM 2740
médium č.1 (masopeptonový agar), 25°C, 2 dny

 

 

Flavobacterium flevense CCM 2740
Gramovo barvení, médium č.1, 2 dny

Zpět na abecední seznam mikroorganismů.