Myroides odoratus

Taxonomické zařazení: Flavobacteriaceae

Reakce na Gramovo barvení: G-

Tvar a uspořádání buněk: tyčky

Velikost buňky [µm]: 1,0-2,0 x 0,5

Pohyblivost: nepohyblivé

Vztah ke kyslíku: aerobní

Způsob výživy: chemoorganotrofní

Optimální kultivační teplota: 30°C

Speciální požadavky na výživu a růst:

Hlavní diagnostické znaky: kataláza negativní, oxidáza negativní a fosfatáza pozitivní, indol negativní, hydrolyzuje TWEEN 80 a želatinu, nehydrolyzuje eskulin

Obsah G+C [mol %]: 31,4-36,1

Výskyt a význam: patogenní pro člověka, izolován z moče, krve, sputa

Poznámka:

Fotografie:

Myroides odoratus CCM 2875
médium č.1, 24h.

 

 

Myroides odoratus CCM 2875
Gramovo barvení, médium č.1, 24h.

Zpět na abecední seznam mikroorganismů.