Vysoká škola chemicko-technologická v Praze:
Externí učitele

Jméno a příjmení: Jiřina Houšová

Tituly: Ing. CSc.

 

Rok narození: 1938

 

Rozsah pracovního vztahu: 0,21


Přednášky v předmětech:

           Technologie přípravy stravy

 

            Technologická zařízení ve stravovacích službách

Zaměstnavatel:

  v důchodu 

 

Absolvovaná VŠ: ČVUT Praha                       

Rok: 1961

 

Praxe od absolvování VŠ:

 

Od:

 

Do:

 

 

 

Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

 

1961

 

1964

 

 

 

ČVUT Praha, fakulta strojní

 

1964

 

1968

 

 

 

Výzkumný ústav potravinářský Praha

 

1968

 

2002



Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:

  1. Závislost tepelného efektu metalizovaných fólií pro mikrovlnný ohřev na stupni jejich pokovení. Czech J. Food Sci., 16, 1998, č. 4, s. 143-149. (Podíl: 50 %)

2.      Temperature distribution in a layer of food heated by microwaves. Czech J. Food Sci., 16, 1998, č. 5, s. 179-188. (Podíl: 60 %)

3.      Potravinářské výrobky pro mikrovlnný ohřev. Metodická příručka k vývoji a výrobě. 1999, Praha, Výzkumný ústav potravinářský, 80-902671-14, 78 str. (Podíl: 60 %)

4.      Některá úskalí mikrovlnného ohřevu potravin. Výživa, 2000, č.3. (Podíl: 100 %)

5.      Nízkoteplotní úprava potravin. Vliv režimu tepelné úpravy na její průběh a výsledek. Výživa a potraviny, 2001, č. 1, s. 5-8. (Podíl: 70 %)

6.      Temperature profiles in microwave heated solid foods of slab geometry : influence of process parameters. Czech J. Food Sci., 19, 2001, č. 3, s. 111-120. (Podíl: 70 %)

7.      Dielectric properties of mashed potatoes. Int. J. Food Properties, 4, 2001, č. 3, s. 431-439. (Podíl: 30 %)

8.      Microwave heating - the influence of oven and load parameters on the power absorbed in the heated load Czech J. Food Sci., 20, 2002, č. 3, s. 117-124 (Podíl: 70 %)

9.      Temperature profiles in dough products during microwave heating with susceptors. Czech J. Food Sci., 20, 2002, č. 4, s. 151-160. (Podíl: 65 %)

Anotace nejvýznamnějších publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:

·         Průmyslová výroba pokrmů - soubor zpráv, článků a přednášek k tématu, příprava republikového projektu, příprava a koordinace projektu mezinárodní spolupráce (RVHP), řešení etapy finální úpravy mrazených hotových pokrmů

·         Energetická náročnost vybraných tepelných operací, zejména operací finální úpravy potravin - soubor zpráv, přednášek, článků, odborných stanovisek. Účast na mezinárodním projektu pod koordinací UNIDO, participace na závěrečné publikaci.

·         Progresivní způsoby tepelné úpravy kusových potravin, zejména konvekční a mikrovlnný ohřev - soubor zpráv, článků, přednášek, odborných posudků k danému tématu. Účast na mezinárodním projektu EU PECO.

 

Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí:

 

Rok:

 

Doba:

 

 

 

žádný

 

 

 

 

 

Vědecká hodnost: ČVUT Praha

 

(1968)

 

DrSc.:

 

()

 

Habilitace:

 

()

 

Obor:

 

Jmenovací řízení:

 

()

 

Obor:

 

Počet citací v SCI:

 

Zahr.: 0

 

České: 0




File translated from TEX by TTH, version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:30.