Vysoká škola
chemicko-technologická v Praze:
Externí
učitele
Jméno a příjmení: Jiřina Houšová |
Tituly: Ing. CSc. |
||
|
|
Přednášky v předmětech:
Technologie přípravy stravy
Technologická
zařízení ve stravovacích službách
Zaměstnavatel: |
v důchodu |
Absolvovaná VŠ: ČVUT Praha |
Rok: 1961 |
Praxe od absolvování VŠ: |
Od: |
Do: |
|
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu |
1961 |
1964 |
|
ČVUT Praha, fakulta strojní |
1964 |
1968 |
|
Výzkumný ústav potravinářský Praha |
1968 |
2002 |
Nejdůležitější publikace a další tvůrčí činnost za posledních pět let:
2.
Temperature
distribution in a layer of food heated by microwaves. Czech J. Food Sci., 16,
1998, č. 5, s. 179-188. (Podíl: 60 %)
3.
Potravinářské
výrobky pro mikrovlnný ohřev. Metodická příručka k vývoji a výrobě. 1999,
Praha, Výzkumný ústav potravinářský, 80-902671-14, 78 str. (Podíl: 60 %)
4.
Některá
úskalí mikrovlnného ohřevu potravin. Výživa, 2000, č.3. (Podíl: 100 %)
5.
Nízkoteplotní
úprava potravin. Vliv režimu tepelné úpravy na její průběh a výsledek. Výživa a
potraviny, 2001, č. 1, s. 5-8. (Podíl: 70 %)
6.
Temperature
profiles in microwave heated solid foods of slab geometry : influence of
process parameters. Czech J. Food Sci., 19, 2001, č. 3, s. 111-120. (Podíl: 70
%)
7.
Dielectric
properties of mashed potatoes. Int. J. Food Properties, 4, 2001, č. 3, s. 431-439.
(Podíl: 30 %)
8.
Microwave
heating - the influence of oven and load parameters on the power absorbed in
the heated load Czech J. Food Sci., 20, 2002, č. 3, s. 117-124 (Podíl: 70 %)
9.
Temperature
profiles in dough products during microwave heating with susceptors. Czech J.
Food Sci., 20, 2002, č. 4, s. 151-160. (Podíl: 65 %)
Anotace nejvýznamnějších
publikací, projektů, děl a další tvůrčí čin.:
·
Průmyslová
výroba pokrmů - soubor zpráv, článků a přednášek k tématu, příprava
republikového projektu, příprava a koordinace projektu mezinárodní spolupráce
(RVHP), řešení etapy finální úpravy mrazených hotových pokrmů
·
Energetická
náročnost vybraných tepelných operací, zejména operací finální úpravy potravin
- soubor zpráv, přednášek, článků, odborných stanovisek. Účast na mezinárodním
projektu pod koordinací UNIDO, participace na závěrečné publikaci.
·
Progresivní
způsoby tepelné úpravy kusových potravin, zejména konvekční a mikrovlnný ohřev
- soubor zpráv, článků, přednášek, odborných posudků k danému tématu. Účast na
mezinárodním projektu EU PECO.
Pedagogický a vědecký pobyt v zahraničí: |
Rok: |
Doba: |
|
žádný |
|
|
Vědecká hodnost: ČVUT Praha |
(1968) |
DrSc.: |
() |
Habilitace: |
() |
Obor: |
Jmenovací řízení: |
() |
Obor: |
Počet citací v SCI: |
Zahr.: 0 |
České: 0 |
File translated
from TEX by TTH,
version 3.20.
On 01 Apr 2003, 13:30.