FLAIR-FLOW 4

Ústav chemie a analýzy potravin, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha


Informace zajímavé pro podnikatelské subjekty (zejména malé a středně velké) - výrobce a prodejce potravin:

 

Funkční potraviny: Functional Food Innovation Network - máte zájem se zúčastnit ?


Zde jsou ke stažení následující jednostránkové dokumenty:

2003 (jednotlivě ve formátu MS WORD):

SME90 Kofein v potravě a zdraví. (Dietary Caffeine and Health)

SME89 On-line detekce antibiotik v mléku. (Real Time Detection of Antibiotics in Milk)

SME88 Sledovatelost potravin. (Food Traceability)

SME87 Nezávadnost potravin a prediktivní mikrobiologie. (Safer Foods and Predictive Microbiology)

SME86 Elektromagnetický ohřev potravy. (Electromagnetic Heating of Foods)

SME85 Uzený losos a jeho kvalita. (Smoked Salmon Quality)

SME83 Nová šetrná metoda zpracování ryb. (New Minimally Processed Fish Products)

SME82 Vysokotlaké zpracování kapalných potravin. (High Pressure Processing of Liquid Foods)

SME81 Toxicita ochratoxinu A. (Ochratoxin A Toxicity)

SME80 Nové senzory pro detekci toxinů v plodech moře. (New Sensor for Seafood Toxin Detection)

SME79 Ochratoxin A ve víně. (Ochratoxin A in Wine)

SME78 Sledování mykotoxinů v potravinách. (Controlling Mycotoxins in Foods)

SME77 Fytoestrogeny a prevence osteoporózy. (Phytoestrogens and Osteoporosis Prevention)

SME76 Nakládání se zemědělskými odpady. (Agro-Industrial Waste Network)

SME75 Posouzení rizik pro předvařené chlazené potraviny. (Risk Assessment in Cooked-Chilled Foods)

SME74 Nové nástroje v boji s bakterií Bacillus cereus. (New Tools in the Fight against Bacillus cereus)

SME73 Stanovení požadavků na vědecky podložená zdravotní tvrzení. (Preparing the Way to Scientifically Validated Health Claims)

SME72 Inhibitory glykosidáz v zemědělské a potravinářské technologii. (Glycosidase Inhibitors in Agri-Food Technology)

SME71 Enterokoky v potravinách. (Enterococci in Foods)

SME70 Přírodní antimikrobiální látky – fungují ? (Natural Antimicrobials- Do They Work?)

SME69 Heterocyklické aminy a karcinogeneze. (Heterocyclic Amines and Carcinogenesis)

SME68 Potraviny pro starší generaci. (Foods for the Elderly)

SME67 Přísun zdravějších cereálních výrobků. (Healthier Cereal Products in the Pipeline)

SME66 Ryby jako zdroj selenu. (Fish as a Source of Selenium)

SME65 Odhad rizika v potravinářském průmyslu a výživě. (Risk Assessment in Food and Diet)

SME64 Pokrok při bezpečném využití recyklovaných obalových materiálů. (Progress on Safe Use of Recycled Packaging Materials)

 

2002 (jednotlivě ve formátu MS WORD):

SME63 Zahájení nového 6. rámcového programu. (Initiation of the New 6th Framework Programme)

SME62 Nové biopolymery pro balení potravin. (New Biopolymers for Food Packaging)

SME61 Funkční potraviny proti stárnutí – účinkují ? (Anti-Ageing Functional Foods- Do They Work? )

SME60 Inertnost PET lahví pro opakované použití. (Inertness of Refillable PET Bottles)

SME59 Sledovatelnost ryb. (Traceability of Fish)

SME58 HELP- Nová operační jednotka v potravinářské technologii. (HELP - a New Unit Operation in Food Processing)

SME57 Ovocné senzory padnou jako rukavička. (Fruit Sensors Fit Like a Glove)

SME56 Evropané bojují proti TSE. (European Fight Against TSEs)

SME55 Poškození DNA během stárnutí a při nemocech. (DNA Damage in Ageing and Diseases)

SME54 Nové informace na evropských seminářích. (European Innovation Workshops)

SME53 „Slečna Čuník“ sleduje přítomnost veterinárních přípravků ve vaší stravě. („Ms Piggy" Watches Veterinary Drugs in Your Foods)

SME52 Bezpečnost testované nerezové oceli. (Safety of Stainless Steel Tested)

SME51 Funkční potraviny snižující výskyt nemocí, spojených s vyšším věkem. (Functional Foods Reducing Age-Related Diseases)

SME50 Obezita a genotyp – co o tom víme? (Obesity and Genotype- How Far Are We?)

SME49 Ochrana potravin a zdraví pomocí přirozených antioxidantů. (Food and Health Protection Using Natural Antioxidants)

SME48 Antioxidanty v olivách. (Olive Antioxidants)

SME47 Databáze fyzikálních vlastností potravin. (Database of Physical Properties of Foods)

SME46 Nová mikrobiální nutraceutika. (New Microbial Nutraceuticals)

SME45 Údaje o trhu s potravinami na internetu. (Diets Food Market Data on the Internet)

SME44 Složky potravin a kolorektální karcinom. (Food Components and Colorectal Cancer)

SME43 Senzorické hodnocení kvality potravin. (Sensing Food Quality)

SME42 Hypoalergenní potravinářské výrobky. (Hypoallergenic Food Products)

SME41 Optimální fortifikace vitamínem D. (Optimal Vitamin D Fortification)

SME40 Optimální využití zdrojů při zpracování bramborového škrobu. (Optimal Resource Utilization in Potato Starch Processing)

SME39 Kolorektální karcinom a přírodní antioxidanty. (Colon Cancer and Natural Antioxidants)

SME38 Identifikace a kvantifikace ryb a plodů moře. (Identification and Quantification of Fish and Seafood)

SME37 Detekce patogenů v potravinách metodou PCR. (PCR Detection of Food-Borne Pathogens)

SME36 Glukosinoláty a zdraví. (Glucosinolates and Health)

SME35 Alergeny v potravinách rostlinného původu. (Plant Food Allergens)

SME34 Dioxiny a vitamín A. (Dioxins and Vitamin A)

SME33 GM potraviny a jak je vnímá veřejnost. (GM Foods- Public Perceptions )

SME32 Nezávadnost geneticky modifikovaných (GM) potravin. (Safety of Genetically Modified (GM) Foods)

SME31 Budoucnost biotechnologií v zemědělství a potravinářství. (Future Development of Biotechnology in the Agro-Food Sector)

SME30 Konjugovaná kyselina linolová ve funkčních potravinách. (Conjugated Linoleic Acid in Functional Foods)

SME29 Funkční hovězí. (Functional Beef)

SME28 Nové senzory v rybářství. (New Sensors for Improved Fish Production)

 

2001 (komprimované v souboru SME_2001.ZIP):

SME27 Akvakultura - inovace malých a středních podniků: nová krmiva pro ryby. (Aquaculture SME Innovation: New Fish Feeds)

SME26 Glutenová intolerance – skupinový projekt. (Gluten Intolerance Cluster)

SME25 Zlepšení jakosti potravin s nulovým a nízkým obsahem tuku. (Improving the Quality of Zero and Low Fat Foods)

SME24 Nebezpečný patogen ve vodě a potravinách. (An Emerging Pathogen in Water and Food)

SME23 Hygienické aspekty výroby a zdravotní nezávadnost potravin. (Hygienic Food Production and Food Safety)

SME22 Antioxidant lykopen z rajčat. (Antioxidant Lycopene from Tomatoes)

SME21 Obrana proti kontaminaci potravy. (Fighting Food Poisoning)

SME20 Textura potravin a nové polysacharidy. (Food Texture and Novel Polysaccharides)

SME19 Antinutriční složky v potravinách. (Antinutritionals in Foods)

SME18 Konjugované linolové kyseliny – pro zdraví i výživu. (Conjugated Linoleic Acids in Health and Nutrition)

SME17 Porozumění textuře mléčných výrobků. (Understanding Dairy Food Texture)

SME16 Foláty v potravinách. (Folate in Foods )

SME15 Nové senzory na kontrolu jakosti používané v potravinářském průmyslu. (New Sensors for Quality Control in the Food Industry)

SME14 Fytoestrogeny a funkční potraviny. (Phytoestrogens and Functional Food) 

SME13 Houževnatec jedlý (šii-take) - chutná a zdravá volba. (Shiitake Mushrooms - A Delicate and Healthy Choice)

SME12 Automatizované třídění oliv a brambor podle jakosti. (Automated Quality Sorting of Olives and Potatoes)

SME11 Zajištění vyšší kvality ekologické zeleniny. (Improving the Safety of Organic Vegetables)

SME10 Zlepšování kvality tvrdých sýrů. (Improving Quality of Hard Cheeses)

SME9   Hodnocení kvality čerstvých ryb. (Measuring Fresh Fish Quality)

SME8   Zhodnocení odpadu, vznikajícího při zpracování cibule. (Adding Value to Onion Waste)

SME7   Nutraceutika - mastné kyseliny s dlouhým řetězcem a foláty. (Nutraceuticals – Long Chain Fatty Acids And Folate)

SME6   Detekce plísňové kontaminace. (Detection of Mould Contamination)

SME5   Kvalitní želatina z alternativních zdrojů. (High Performance Gelatines from Alternative Sources)

SME4   Vakuová infuze: Nová technologie vedoucí ke zlepšení textury zpracovávaného ovoce a zeleniny. (Vacuum Infusion: A New Technology to Improve the Texture of Processed Fruit & Vegetable)

SME3   Biokonzervace potravin nisinem. (Biopreservation of Foods Using Nisin)

SME2   Zhodnocení laktózy enzymatickou konverzí. (Valorising of Lactose by Enzymatic Conversions)

SME1   Zpracování odpadů vznikajících při výrobě olivového oleje. (Waste Management in Olive Oil Production)


Další informace si můžete vyžádat na adrese: flairflow@vscht.cz

 

Nejnovější dokumenty jsou zatím dostupné jen v anglické verzi


last update: 18.02.2004 by vladimir.kocourek@vscht.cz