FLAIR-FLOW 4

Ústav chemie a analýzy potravin, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha


Informace zajímavé pro spotřebitele - konzumenty potravin:

Zde jsou ke stažení následující jednostránkové dokumenty:

2003 (jednotlivě ve formátu MS WORD):

CG90 Sledovatelnost potravin z pole až na talíř. (Tracing Food from Farm to Fork)

CG89 Jak se zbavit škodlivých mikroorganizmů. (Killing Bad Bugs)

CG88 Bezpečnější víno a vinné mošty. (Safer Wine and Grape Juice)

CG87 Sýrové hody. (Cheese Feast)

CG86 Nezávadné drůbeží výrobky. (Safe Poultry Products)

CG85 Co takhle odpočinout si od kávy ? (A  Break from Coffee?)

CG84 Zakousnout se do ovoce. (Biting Into Fresh Fruit)

CG83 Perorální vakcíny. (Edible Vaccines)

CG82 Přiměřený příjem mědi. (Adequate Copper Intake)

CG81 Sušenky pro zdravé kosti. (Bars and Biscuits for the Bones)

CG80 Co ještě nevíme o cibuli. (Getting to Know Our Onions Better)

CG79 Zdravá strava – lokální varianty. (Local Healthy Food )

CG78 Ochrana srdce. (Heart Protection)

CG77 Potraviny plné výživných látek. (Food Full of Nutrients)

CG76 Tuky ve stravě a Alzheimerova choroba. (Dietary Fat and Alzheimer's Disease)

CG75 Zdravotně nezávadné cereální výrobky. (Safer Cereals)

CG74 Chutný chléb, bohatý na vlákninu. (Delicious Fibre-Rich Bread)

CG73 Ovlivňuje migrace riziko vzniku srdečních onemocnění ? (Does Migration Alter the Risk of Heart Disease?)

CG72 Pro pevnější kosti. (Stronger Bones)

CG71 Snížení rizika vývoje dědičného nádorového onemocnění prsu. (Reducing the Risk of Heritable Breast Cancer)

CG70 Síla ovsa a ječmene. (Oat and Barley Power)

CG69 Jak se vypořádat s poruchami stravování. (Tackling Eating Disorders)

CG68 Probiotika pro zdravá střeva. (Probiotics for Gut Health)

CG67 Ryby: dobrý zdroj selenu. (Fish: Good Source of Selenium)

CG66 Účelové potraviny pro starší generaci. (Sensible Food for the Elderly)

CG65 Balené sýry – lepší trvanlivost. (Cheese Packed to Last Longer)

CG64 Stanovení lepku v potravinách: úleva pro celiaky. (Detecting Gluten in Foods: Relief for Coeliac Patients)

 

2002 (jednotlivě ve formátu MS WORD):

CG63 Funkční potraviny pro zdraví. (Getting Functional Food for Better Health)

CG62 Vitamín A, toxiny a rizika pro nenarozené dítě. (Vitamin A, Toxins and Risks for the Unborn Child)

CG61 Antioxidanty: Přírodní složky pro lepší jídlo. (Antioxidants: Natural Compounds for Better Food)

CG60 Jak si vybíráte jídlo?  (How Do You Choose Your Food?)

CG59 Kontrola tělesné hmotnosti a sacharidy. (Weight Control With Carbohydrates)

CG58 Vitamíny A a E pro starší generaci. (Vitamins A and E for the Elderly)

CG57 Česnek pod lupou. (Putting Garlic Through the Press)

CG56 Hubnutí s pomocí genů. (Weight Loss with the Help of Genes)

CG55 Evropané bojují proti TSE. (European Fight Against TSEs)

CG54 Zdravá barviva z ovoce. (Healthy Colours From Berries)

CG53 Modifikované jahody. (Modifying Strawberries)

CG52 Antioxidanty proti stárnutí. (Antioxidants Against Ageing)

CG51 Zinek pro starší generaci. (Zinc for the Elderly)

CG50 Máte rádi tučná jídla ? (Do You Like Fatty Foods?)

CG49 Zdraví z fermentovaných potravin. (Healthiness From Fermented Foods)

CG48 Výroba potravin v budoucnosti. (A Vision for Future Food Production)

CG47 Jste typ jablko nebo hruška ? (Are You An Apple Or A Pear?)

CG46 Červené víno a ´Francouzský paradox´. (Red Wine and the French Paradox)

CG45 Vitamín D ze slunce a stravy. (Vitamin D From Sun And Food)

CG44 Nabídka údajů o stravování. (Diet Data on a Dish)

CG43 Snižování rizika vzniku kolorektálního karcinomu. (Reducing the Risk of Colorectal Cancer)

CG42 Alergie – studium od narození. (Allergy Studied from Birth)

CG41 Foláty pro celou rodinu. (Folate for the Whole Family)

CG40 Využití fytoestrogenů v boji proti rakovině. (Combating Cancer with Phytoestrogens)

CG39 Další poznatky o běžných alergenech. (More Light on Common Allergens)

CG38 Lepší smysly – lepší potraviny. (Better Sense Makes Better Food)

CG37 Biogenně aktivní aminy. (Biogenically Active Amines in Focus)

CG36 Oranžová síla: plody rakytníku řešetlákového. (Orange Power: Sea Buckthorn Berries)

CG35 Konzumace košťálové zeleniny prospívá našemu zdraví. (Eating Brassica Vegetables is Good for Our Health)

CG34 Polyfenoly a jejich vliv na zdraví. (In Focus: Health Implications of Polyphenols)

CG33 Jak snížit riziko konzumace měkkýšů. (Risks of Eating Shellfish Expected to Diminish)

CG32 trans-polynenasycené mastné kyseliny bez nežádoucích účinků. (No Adverse Effects from Trans-Polyunsaturated Fatty Acids)

CG31 Nutraceutika – mastné kyseliny s dlouhým řetězcem a foláty. (Nutraceuticals-Long Chain Fatty Acids and Folate)

CG30 Celiakie. (Clarifying Coeliac Disease)

CG29 Mateřské mléko - zdroj nutraceutik ? (Mother’s Milk - Source of Nutraceuticals ?)

CG28 Fytoestrogeny v boji proti rakovině. (Combating Cancer with Phytoestrogens)

 

2001 (komprimované v souboru CG_2001.ZIP):

CG27 Konjugovaná kyselina linolová pro zdraví a výživu. (Conjugated Linoleic Acids in Health and Nutrition)

CG26 Zdravé stárnutí v Evropě. (Healthy Ageing in Europe)

CG25 Textura potravin: nové látky. (Food Texture: New Agents)

CG24 Červení spojenci pro zdraví. (Health Red Allied)

CG23 Odstranění parazita. (Putting the Parasite Out of Sight)

CG22 Heterocyklické aminy při přípravě potravy: vliv na zdraví. (Heterocyclic Amines and Food Cooking: Influence on Health)

CG21 Zamyšlení nad šálkem čaje: komplexní fenoly a taniny. (Understanding Complex Phenols and Tannins over a Cup of Tea)

CG20 Hygieničtější výroba sýra. (More Hygienic Cheese-Making)

CG19 Ovoce a zelenina: Co nám přináší ? (Fruits and Vegetables: What’s In It For You?)

CG18 Rostlinná ochrana: fytoestrogeny. (Vegetable Protection: Phytoestrogens)

CG17 Střevní mikroflóra: zlepšení poznatků. (Gut Microbes: Getting to Know Them Better)

CG16 Něco víc než jen ovoce a zelenina: antioxidanty. (Beyond Fruit and Vegetables: Antioxidants)

CG15 Pravda o jogurtu. (The Truth about Yoghurt)

CG14 Hledání ochrany proti nežádoucím mikroorganizmům. (In Search of Protection Against Bad Bugs)

CG13 Pěstování japonských hub v Evropě. (Growing Japanese Mushrooms in Europe)

CG12 Jak spolehlivě třídit potravinářské produkty podle jakosti ? (How to Sort Quality Food Product in Reliable Way?)

CG11 Bezpečná ekologická zelenina. (Safe Organic Vegetables)

CG10  Zvyšování jakosti sýra. (Improving Cheese Quality)

CG9   Proti srdečním chorobám lze bojovat nejen konzumací ryb. (Fighting Heart Disease Doesn´t Have To Be A Fishy Business)

CG8   Sladká budoucnost – mléčná cesta ! (A Sweet Future... Milky Way!)

CG7   Co se děje v bříšku vašeho dítěte ? (What´s Going On In Your Baby´s Belly?)

CG6   Odpad z cibule jako potravinová přísada. (Turning Onion Waste into Food Ingredients)

CG5   Kvalitní želatina z alternativních zdrojů. (High Performance Gelatines from Alternative Sources)

CG4   Chuť sýra. (A Taste for Cheese)

CG3   Zpracování odpadů vznikajících při výrobě olivového oleje. (Waste Management in Olive Oil Production)

CG2   Nový klimatizační systém pro citlivé výrobky. (New Air Conditioning System for Sensitive Products)

CG1   Biokonzervace nisinem. (Biopreservation with Nisin)


Další informace si můžete vyžádat na adrese: flairflow@vscht.cz

 

Nejnovější dokumenty jsou zatím dostupné jen v anglické verzi


last update: 18.02.2004 by vladimir.kocourek@vscht.cz