Cvičení z chemie tuků pro magisterský studijní program (od r. 2006)
Cvičení technologie potravin II pro bakalářský studijní program (od r. 2007)
Laboratoř oboru technologie mléka a tuků (od r. 2008)
Laboratoř vybraných procesů a fyzikálních vlastností potravin (od r. 2009)
Laboratoře z technologie tuků, detergentů a kosmetiky pro magisterský studijní program (2006-2007)
Laboratoře potravinářských a biotechnologických procesů pro bakalářský (2008)
Vedení diplomových prací (2 studenti)
Oblasti výzkumu:
Oxidační stabilita tukových disperzních soustav – emulzí a tukových disperzí. Měření oxidační stability tuků a olejů pomocí přístrojů Rancimat a Oxidograf
Antioxidační účinky fenolických kyselin a jejich derivátů
Využití SPME (solid phase microextraction), headspace sampler, GC-MS, GC-FID a HPLC při analýze lipidů
Vzdělání a zkušenosti:
1997 – 2002 VŠCHT Praha, Technologie mléka a tuků
2002 – 2006 PGS, VŠCHT Praha, Technologie potravin
Zaměstnání:
2005 - 2006 VŠCHT Praha, Ústav technologie mléka a tuků, asistent
2006 - dosud VŠCHT Praha, Ústav technologie mléka a tuků, odborný asistent
Nejvýznamnější publikace od r. 2000:
Filip V., Hrádková I., Šmidrkal J.: Antioxidants in Margarine Emulsion. Czech J.Food Sci.27, S9-S11 (2009). ISSN 1212-1800.
Cihelková K., Zárubová M., Hrádková I., Filip V., Šmidrkal J.: Changes of Sunflower Oil Polyenoic Fatty Acids under High Temperatures. Czech J.Food Sci.27, S13-16 (2009). ISSN 1212-1800.
Spěváčková V., Hrádková I., Ebrtová M., Filip V., Tesařová M.: Lipid Oxidation in Dispersion Systems with Monoacylglycerols. Czech J.Food Sci.27, S169-172 (2009). ISSN 1212-1800.
Hrádková I., Šmidrkal J., Filip V., Merkl R., Kabrdová E: Antioxidants Stability of Phenolic Acids and Their Esters. Czech J.Food Sci.27, S41-44 (2009). ISSN 1212-1800.
Šmidrkal J., Karlová T., Filip V., Zárubová M., Hrádková I.: Antimicrobial properties of 11-cyclohexylundecanoic acid. Czech J.Food Sci.27 (6), 463-469 (2009). ISSN 1212-1800
Pokorna I.; Filip V.; Smidrkal J.: Lipid oxidation in margarine emulsions. Czech Journal of Food Sciences, 22, 140-143 (2004).
Pokorná I., Filip V.: Olivový olej. Výživa a potraviny, 6, 142-144 (2007).