- V rámci mezinárodní spolupráce
- Effect of whey protein concentrate adjuncts on beta-galactosidase production by dairy starter cultures
(AFNS University of Alberta, CA) (Plocková, Jelen)
- Antifungal activity of lactic acid bacteria
(University of Nebrasca, Lincoln, USA) (Plocková, Bullerman)
- Synthesis and physical properties of structured triglycerides (AFNS University of Alberta, CA) (Filip, Narine)
- Isolation and characterization of caseinomacropeptide
(LMVT Weihenstephan TU München, BRD) (Čurda, Kulozik)
- Bacteriophages of lactic acid bacteria
(DDFS, Royal Veterinary and Agricultural University, Denmark)
(Čurda, Chumchalová, Josephsen)
- Selection of LAB strains for mixed cultures efficient against spoillage bacteria, yeast and moulds (Chumchalová, 2005)
- V rámci tuzemské spolupráce
- Využití potenciálu "divokých" kmenů bakterií mléčného kvašení v mlékárenských technologich
(Plocková, 2003)
- Studium přípravy a vlastností polymerních obalových folií s navázanými bakteriociny
(Dobiáš, Plocková, Chumchalová, Šviráková, 2003)
- Standardizace koloidů a jejich aplikace pro potravinářský průmysl (Štětina, 2004)
- Vývoj postupů pro izolaci kaseinomakropeptidu a jeho aplikace do potravin s vyšším zdravotním benefitem
(Čurda, 2006)
- Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření (Plockova, 2006)
- Výroba mastných kyselin z alternativních tukových surovin (Filip)
- Skladba bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií v mléčných a lahůdkářských výrobcích (Chumchalová, Plocková)
- Stanovení texturních vlastností kolagenních hmot (Štětina, 2006)