back theme
theme image
Studium
Ústav zajišťuje výuku odborných předmětů
v magisterském studijním programu "Technologie potravin"
ve studijním oboru "Technologie mléka a tuků"

a nabízí pokračování v doktorském studijním programu v oboru
"Technologie potravin"

Výuka je zaměřena na mikrobiologii, chemii a technologii mléka, tuků, tenzidů, detergentů a kosmetiky. Vychází z chemicko-inženýrského, mikrobiologického a biochemického základu.

Informace studentům 3. ročníku bakalářského studia FPBT Magisterský studijní program "Technologie potravin"

Informace o výuce mikrobiologie...
Informace o výuce kosmetiky...


Zaměření
Zpracování mléka, výroba konzumního mléka, smetany, másla, sýrů, tvarohu, zakysaných mléčných výrobků, mléčných zmrzlin, sušeného mléka, sušené kojenecké a dětské výživy, zpracování syrovátky. Výroba rostlinných jedlých olejů a tuků, zpracování tukových surovin pro oleochemické využití, výroba tenzidů na tukové a petrochemické bázi, výroba mýdel, detergentů a kosmetiky.

Studium těchto zaměření probíhá společně a studenti takto získají relativně široké odborné znalosti z aplikace chemie, potravinářských procesů, technologie, mikrobiologie, hygieny a potravinářské analytiky. Jedinou specializací je výběr tématu diplomové práce, kterou studenti zpracovávají a obhajují v posledním, desátém semestru studia.



Uplatnění absolventů

Absolventi se uplatňují jako výrobní a provozní inženýři, technologové, výzkumní a vývojoví pracovníci, pracovníci a vedoucí kontrolních laboratoří a zkušeben. Řada absolventů zastává řídící a vedoucí funkce v mlékárnách, podnicích tukového průmyslu a v podnicích vyrábějících prací a čistící prostředky a kosmetiku.

aktualizováno 20.03.2012