| Jméno | Téma |
| Veronika Spěváčková (12) | Oxidace lipidů v disperzních soustavách. |
| Jana Svátková (roz. Fialová) (12) |
Výskyt a identifikace bakterií mléčného kvašení ve výrobě lahůdek. |
| Tereza Karlová (12) | Mikrobiálně aktivní glykolipidy. |
| Daniel Mišún (12) | Vliv technologických parametrů na separaci složek syrovátky. |
| Iva Jebavá (roz. Ondráčková) (11) |
Autolytický systém Lactobacillus helveticus. |
| Irena Němečová (11) | Kontrola nežádoucí proteolytické mikroflóry v procesu zpracování mléka |
| Draha Kozáková (10) | Využití autolýzy laktokoků při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. |
| Petr Miller (10) | Potlačení výskytu bakterií mléčného kvašení v lahůdkových výrobcích a v surovinách pro jejich výrobu. |
| Lenka Poláková (10) | Tenzidy na bázi rostlinných olejů. |
| Adriena Dryáková (09) | Enzymatické hydrolyzáty syrovátkových bílkovin. |
| Marie Vokáčová (09) | Tenzidové systémy detergentů na bázi obnovitelných surovin. |
| Kateřina Kučerová (08) | Protektivní kultury v lahůdkářských výrobcích. |
| Jana Trčková (08) | Reologické vlastnosti gelů mléčných bílkovin s hydrokoloidy. |
| Markéta Zárubová (08) | Krystalizace triacylglycerolů v tukových násadách. |
| Jitka Holubová (07) | Aplikace impedanční metody pro hodnocení vlivu antimikrobiálních látek na růst mikroorganismů. |
| Jana Hrdličková (07) | Enzymové modifikace laktosy. |
| Štěpán Tůma (07) | Laktobacily v sýrech s nízkodohřívanou sýřeninou eidamského typu. |
| Markéta Giesová (06) | Antifungal properties of Lactobacilli, their identification and applications |
| Eva Kolouchová roz. Bartošová (06) |
Syntéza a vlastnosti mikrobiálně aktivních lipidů |
| Jiří Lád (06) | Tenzidy na bázi triacylglycerolů |
| Iveta Pokorná (06) | Oxidační stabilita lipidů v emulzích |
| Tomáš Kůtek (05) | Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti |
| Ivana Tovarová (05) | Izolace a charakteristika kaseinomakropeptidu a dalších syrovátkových bílkovin |
| Radka Červenková (04) | Antimikrobiální vlastnosti derivátů karboxylových kyselin |
| Ivo Piska (04) | Rheologické vlastnosti tavených sýrů |
| Do Tuyet Mai (03) | Lactococcus lactis subsp. lactis LTM 32, a new bacteriocin producing strain isolated from Vietnamese fermented milk |
| Olga Kukačková (01) | Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků |
| Lucie Němcová (01) | Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů |
| Martin Štěpánek (00) | Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti v tukových násadách |
| Zdenka Řiháková (00) | Antimikrobiální vlastnosti esterů kyseliny laurové s polyoly |
| Eva Šviráková (99) | Produkce a aplikace nisinu v mlékárenském průmyslu |
| Jitka Stiles (99) | The Antifungal Activity of Lactobacilli |
| Jana Chumchalová (97) | Antimikrobiální aktivita laktobacilů |
| Marie Kleinová (96) | Enzymově katalyzované reakce tuků |
aktualizováno 3.4.2012