back theme
theme image
Obhájené disertační práce (1995-)
Jméno Téma
Veronika Spěváčková (12) Oxidace lipidů v disperzních soustavách.
Jana Svátková
(roz. Fialová) (12)
Výskyt a identifikace bakterií mléčného kvašení ve výrobě lahůdek.
Tereza Karlová (12) Mikrobiálně aktivní glykolipidy.
Daniel Mišún (12) Vliv technologických parametrů na separaci složek syrovátky.
Iva Jebavá
(roz. Ondráčková) (11)
Autolytický systém Lactobacillus helveticus.
Irena Němečová (11) Kontrola nežádoucí proteolytické mikroflóry v procesu zpracování mléka
Draha Kozáková (10) Využití autolýzy laktokoků při zrání sýrů
s nízkodohřívanou sýřeninou.
Petr Miller (10) Potlačení výskytu bakterií mléčného kvašení
v lahůdkových výrobcích a v surovinách pro jejich výrobu.
Lenka Poláková (10) Tenzidy na bázi rostlinných olejů.
Adriena Dryáková (09) Enzymatické hydrolyzáty syrovátkových bílkovin.
Marie Vokáčová (09) Tenzidové systémy detergentů na bázi obnovitelných surovin.
Kateřina Kučerová (08) Protektivní kultury v lahůdkářských výrobcích.
Jana Trčková (08) Reologické vlastnosti gelů mléčných bílkovin
s hydrokoloidy.
Markéta Zárubová (08) Krystalizace triacylglycerolů v tukových násadách.
Jitka Holubová (07) Aplikace impedanční metody pro hodnocení vlivu antimikrobiálních látek na růst mikroorganismů.
Jana Hrdličková (07) Enzymové modifikace laktosy.
Štěpán Tůma (07) Laktobacily v sýrech s nízkodohřívanou sýřeninou eidamského typu.
Markéta Giesová (06) Antifungal properties of Lactobacilli, their identification and applications
Eva Kolouchová
roz. Bartošová (06)
Syntéza a vlastnosti mikrobiálně aktivních lipidů
Jiří Lád (06) Tenzidy na bázi triacylglycerolů
Iveta Pokorná (06) Oxidační stabilita lipidů v emulzích
Tomáš Kůtek (05) Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti
Ivana Tovarová (05) Izolace a charakteristika kaseinomakropeptidu a dalších syrovátkových bílkovin
Radka Červenková (04) Antimikrobiální vlastnosti derivátů karboxylových kyselin
Ivo Piska (04) Rheologické vlastnosti tavených sýrů
Do Tuyet Mai (03) Lactococcus lactis subsp. lactis LTM 32, a new bacteriocin producing strain isolated from Vietnamese fermented milk
Olga Kukačková (01) Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků
Lucie Němcová (01) Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů
Martin Štěpánek (00) Strukturované triacylglyceroly a jejich funkční vlastnosti v tukových násadách
Zdenka Řiháková (00) Antimikrobiální vlastnosti esterů kyseliny laurové s polyoly 
Eva Šviráková (99) Produkce a aplikace nisinu v mlékárenském průmyslu
Jitka Stiles (99) The Antifungal Activity of Lactobacilli
Jana Chumchalová (97) Antimikrobiální aktivita laktobacilů
Marie Kleinová (96) Enzymově katalyzované reakce tuků

aktualizováno 3.4.2012